Positiviteit beweegt!

De bedrijfsscan

Bedrijfsscan voor duurzame inzetbaarheid

De wereld staat op zijn kop en leiders van bedrijven staan voor grote vraagstukken. Hoe gaat het met onze business en ervaren onze medewerkers hun werk in deze onrustige tijd? De Bedrijfsscan geeft hierin snel en concreet en samenhangend inzicht met een duurzaam resultaat.

Coherence Compass als basis

Voor de Bedrijfsscan werken we met de Coherence Compass. De Compass biedt een krachtige methodiek om vanuit 8 verschillende windrichtingen naar je bedrijf te kijken. De aspecten brengen inzichtelijk in kaart welke waarde je bedrijf voor je klanten en medewerkers, de omgeving en markt en de wereld creëren:

  1. Intentie voor de wereld
  2. Cultuur & Leiderschap
  3. Talent & Ontwikkeling
  4. Menselijk Kapitaal
  5. Impact klant en leefomgeving
  6. Materieel kapitaal
  7. Kennis en Innovatie
  8. Business en Markten

Coherence compas_House of Coherence

De bedrijfsscan specialisten

Egbert Reerink

Egbert Reerink. Adviseur. "Ik help het management een stip op de horizon te zetten en combineer in mijn aanpak cijfermatige analyses, positieve aansturing met menselijk inzicht en warm inlevingsvermogen."

Mail Egbert
Guido Boosten

Guido Boosten. Adviseur. "Ik help graag mensen en organisaties die zich in het licht van de veranderende tijdgeest blijvend willen ontwikkelen en daarbij belang hechten aan integraliteit, integriteit en impact. Dat doe ik vanuit een meta-perspectief van waaruit je koers kunt zetten richting een duurzame toekomst."

Mail Guido
Hessiëlle Kerkhoff

Hessiëlle Kerkhoff. Adviseur. "Zowel het geheel als de delen vragen voortdurend om aandacht. Integraal kijken geeft de mogelijkheid om zowel het kleine als het grote geheel op juiste waarde te schatten."

Mail Hessiëlle
Joep Firet

Joep Firet. Adviseur en eigenaar Beter Koersen. "Als ik het in een gesprek voor elkaar krijg dat andermans ogen gaan glimmen, dan weet ik dat er echt beweging gaat komen! Dan gaan wij samen koersen. Op weg naar vernieuwing."

Mail Joep
Stel een vraag

Free trial Medewerkersscan!

Nieuwsgierig naar de bedrijfsscan? Doe dan NU de gratis Medewerkersscan, een onderdeel van de hele Bedrijfsscan.
(Duur 5 minuten)!  Je krijgt de resultaten per mail toegestuurd. We zien benieuwd naar je reactie!
Employee Consult


4 online scans

De bedrijfsscan bestaat uit vier online scans, elk met hun eigen doelgroep en vragenset, die telkens vanuit een ander perspectief deze windrichtingen waarderen. Samen geven de scans een integraal beeld van hoe je bedrijf gezien en gewaardeerd wordt door:

 1. De medewerkers
 2. De klanten
 3. De experts en directie
 4. Overige stakeholders

1. Medewerkersscan

Voor het meten van de medewerkerswaardering geven medewerkers via stellingen aan hoe zij hun werk, team en bedrijf beleven.

2. Klantscan

Door klantwaardering te meten, op basis van een andere set stellingen, krijg je terug wat je in gesprekken met je klanten nooit zou horen!

3. Experts- en directiescan

Hier wordt de waardering van experts in en rond je bedrijf gemeten, die kijken weer anders en kunnen nuttige inzichten verschaffen!

4. Stakeholdersscan

Hoe waarderen stakeholder je bedrijf en hoe ver rijkt jouw waardecreatie eigenlijk? Ook weer in alle windrichtingen.

Specifieke issues?

Mocht blijken dat er specifieke issues spelen in een van compasskwadranten, dan kunnen wij voor elk kwadrant een specialistische scan inzetten om gericht in te zoomen:

 • Zelfsturingsscan teams
  Met behulp van deze scan kan een organisatie, (business)unit en team een beeld krijgen van hun zelfsturend vermogen. De vragen zijn opgedeeld naar drie doorslaggevende thema’s.
 • Sales- en marketing stress test
  De Sales & Marketing Stress test (TED-B SMST®) is een beproefd meetinstrument waarmee cruciale aspecten van de verkoop- en marketingafdelingen worden geanalyseerd.
 • Nine-box-grid medewerkers monitor
  Hiermee toets je in één overzicht je medewerkers op huidige (productiviteit) en toekomstige (talent) waarde. Verschillen worden duidelijk en op basis hiervan kan een HR-strategie worden ontwikkeld.
 • Financiële stress test
  Hiermee worden de financiële prestaties op hoofdlijnen en detailniveau systematisch geanalyseerd.
Bedrijfsscan Beter Koersen

Workshops

Alle workshops 8

Klantcases

Alle klantcases 5

Op de hoogte blijven, vragen of sparren?

Beter Koersen faciliteert meerdere scans en/of onderzoeken en brengen het inzicht dat hieruit ontstaat begrijpelijk en concreet onder woorden. Uiteraard koppelen we deze uitkomsten terug aan het MT/directie en de medewerkers en denken wij mee om beter te koersen!
 
>Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief

> Neem contact met ons op!
Beter Koersen Ploeg
×
Bert Koersem: lachend leiderschapstheater

Nieuwsbrief + kortingscode € 10,- Managementboek

Bert Koersem en het lachend leiderschap

Ook Positief Koersen met je organisatie? Laat je inspireren!

  ×

  Neem contact op