Positiviteit beweegt!

De bedrijfsscan

Helder inzicht met een bedrijfsscan

Wil je meer inzicht in het reilen en zeilen van je organisatie? Weten wat goed gaat, beter kan, om zo een noodzakelijke professionaliseringsslag te maken? Dan helpt de bedrijfsscan in de vorm van bijvoorbeeld een organisatie- of teamanalyse bij het formuleren van een helder vertrekpunt.

Voedingsbodem van bedrijf en personeel

De bedrijfsscan is vooral bedoeld om te kijken waar je staat en hoe de voedingsbodem is voor verdere groei of innovatie. Het geeft daarmee op diverse terreinen richting aan de ontwikkelwens of de -noodzaak.
We faciliteren hierbij meerdere scans en/of onderzoeken en brengen deze begrijpelijk en concreet onder woorden. Uiteraard koppelen we deze uitkomsten terug aan het MT/directie en de medewerkers.

We zetten daarbij o.a. de volgende bedrijfsscans in:

• Sales- & Marketing Stresstest;
• Bedrijfskundige Totaalscan o.b.v. Coherence-model;
• Omgevings- en tijdsgeestscan;
• Financiën Stresstest;
• High Performance Team scan;
• Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid personeelsscan;
• Waarderende klantdialoog (panel of arena);
Happiness@Work Survey;
• Strategische Portfolio Analyse of marktkeuzescan.

Op basis van de uitkomsten verkennen we mogelijke denk- en oplossingsrichtingen en komen we tot een aanpak waarbij draagvlak en creativiteit centraal staan door ook in deze fase medewerkers en/of klanten mee te laten denken. Daarbij geloven we dat het experimenteren met kleine stapjes om continue te kijken wat wel (maar ook wat niet werkt) het beste is.

De bedrijfsscan specialisten

Egbert Reerink

Egbert Reerink. Adviseur. "Ik help het management een stip op de horizon te zetten en combineer in mijn aanpak cijfermatige analyses, positieve aansturing met menselijk inzicht en warm inlevingsvermogen."

Mail Egbert
Patrick Steggerda

Patrick Steggerda. Adviseur en eigenaar Beter Koersen. "Ik geloof sterk in een aanpak waarbij we de medewerkers en de klanten vragen mee te doen. De crowd weet alles! Organisaties die er nu in slagen om medewerkers optimaal te ‘boeien en te binden’ zijn de winnaars van de toekomst!"

Mail Patrick
Joep Firet

Joep Firet. Adviseur en eigenaar Beter Koersen. "Als ik het in een gesprek voor elkaar krijg dat andermans ogen gaan glimmen, dan weet ik dat er echt beweging gaat komen! Dan gaan wij samen koersen. Op weg naar vernieuwing."

Mail Joep
Stel een vraag

Aan de slag met de Bedrijfsscan

Wil je meer inzicht in het reilen en zeilen van je organisatie? Weten wat goed gaat, beter kan, om zo een noodzakelijke professionaliseringsslag te maken? Bekijk de workshops hiernaast dan eens, ze kunnen je helpen met de invoering van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid en het inzichtelijk maken van knelpunten binnen je bedrijf! Kom je er niet uit? Neem dan direct contact op met onze Bedrijfsscan specialisten Patrick of Egbert. Zij denken graag met je mee!

Workshops

Alle workshops 7

Klantcases


×
Bert Koersem: lachend leiderschapstheater

Nieuwsbrief + kortingscode € 10,- Managementboek

Bert Koersem en het lachend leiderschap

Ook Positief Koersen met je organisatie? Laat je inspireren!

×

Neem contact op