Positiviteit beweegt!

ADRIBA aanpak: tastbare gedragsanalyse

Adriba - koerskaart Business is behavior

De Adriba-aanpak: een concrete en tastbare methodiek die aantoonbaar werkplezier én prestaties kan verbeteren vanuit een gedragsontwikkelaanpak. Een analysemethode die onze adviseurs van Beter Koersen in hun Beter Gedrag workshops en trainingen gebruiken. Adriba staat voor het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysisis en valt onder de Organizational Behavior Management (OBM) gedragsontwikkel-aanpak.

Waarom gedrag veranderen?

Wij zijn allemaal de hele dag door bezig met het veranderen en beïnvloeden van gedrag van anderen. In de politiek, als docent maar natuurlijk zeker als manager, levenspartner of ouder van je kind. Niet voor niets dus dat het daarom ook al jaren de focus van de bedrijfskundige wetenschap heeft!

Systematisch beïnvloeden

De gedragsanalyse Organizational Behavior Management (OBM) is ontwikkeld door ADRIBA, het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis, Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Dit wetenschappelijk platform doet onderzoek naar de omgevingsfactoren die gedrag op een systematische manier beïnvloeden. Met als missie: ‘Shaping performace’: prestaties van organisaties vormgeven en verbeteren.

Stap voor stap gedrag verbeteren

Het verbeteren van prestaties zien wij samen met ADRIBA het best verlopen via het principe van shaping. Ofwel; iedere keer een stapje beter. We stellen daarbij hoge doelen, maar beginnen met een laag subdoel. Net als de topsporter die de lat steeds hoger legt en uiteindelijk tot topprestaties komt.  Maar wel met een realistisch en haalbaar subdoel aan de training begon.

Certified partner

Al sinds maart 2012 is Beter Koersen één van de samenwerkingspartners van het instituut ADRIBA en daar zijn we supertrots op! Met een certificaat van de OBM Practitioner Training aan de Vrije Universiteit Amsterdam op zak is Beter Koersen in staat om deze methode toe te passen in complexe gedragsvraagstukken van organisaties.
ADRIBA Gedragsanalyse

Hebben jullie een gedragsvraagstuk binnen de organisatie? Zitten prestaties werkplezier in de weg?

Overleg wat deze methode voor jullie bedrijf kan betekenen.
×
Bert Koersem: lachend leiderschapstheater

Nieuwsbrief + kortingscode € 10,- Managementboek

Bert Koersem en het lachend leiderschap

Ook Positief Koersen met je organisatie? Laat je inspireren!

    ×

    Neem contact op