Beter Koersen in wieleroutfit Okimono

Okimono-Patrcik uitgelicht liggend

Onlangs togen zo’n 30 mannen en vrouwen naar het Okimono-hoofdkwartier in Arnhem om zich als volleerd model te laten fotograferen voor de Okimono- t shirt en wielerkledinglijn. Onder hen ook Patrick Steggerda, mountainbiker, kennis van Okimono-voorman Gerrit Weeren en niet te vergeten: ploeglid van de organisatieontwikkelaars van Beter Koersen.

“Ik hou van shirts met een twist”, vertelt Gerrit aan de vergadertafel in de Okimono-ontwerpstudio. “Maar toen ik eenmaal de 35 passeerde, zocht ik vooral shirts die ik niet meer kon vinden. Daarom ben ik in 2008 met Okimono begonnen, samen met een paar bevriende ontwerpers. Twee jaar later hebben we onze eigen winkel geopend, in het Modekwartier. Intussen zijn we zo’n 300 shirts verder.”

Zoek je de kortingscode op de shirts? Scroll naar beneden! ????

Maarten Tjallingii

Gerrit, die aardig wat bekende Nederlanders aan/in een Okimono heeft gekregen, mocht in 2016 een afscheidsshirt (mede-)ontwerpen voor Maarten Tjallingii: de GRIINTA 53 11. “Maarten zou stoppen met wielrennen en wilde graag een cadeau voor de fans maken in de vorm van een shirt. Na de Giro waarin Maarten een paar dagen in de bergtrui reed, hebben we een Posbank-tocht georganiseerd om de shirtpresentatie extra luister bij te zetten. Zelf had ik een tijd niet gefietst, maar mijn mountainbike stond nog in de schuur. Tijdens de tocht kreeg ik de smaak weer te pakken, waarna ik besloot mijn fiets definitief uit de mottenballen te halen. Sindsdien heb ik zo’n 10.000 kilometer bij elkaar getrapt, voornamelijk op de racefiets.”

Met een knipoog

In het verlengde van zijn herwonnen fietspassie en de populariteit van de GRIINTA 53 11 besloot Gerrit wieleroutfits te (laten) ontwerpen, waarbij hij zich liet inspireren door ervaringen van fietsende klanten. “De stijl van de collectie is clean, intelligent met een knipoog en rustig en volwassen qua kleur. Onze wielerlijn bestaat uit zomershirts, korte en lange broeken, een winterjas- en broek; gemaakt van het allerfijnste materiaal, met een lekkere pasvorm.” Lachend: “Liefhebbers kunnen dus het hele jaar door in Okimono fietsen.”

Mountainbike-kleding

Om die liefhebbers en andere shirtfans een goed beeld te geven van alle kleuren, ontwerpen en maten, liet Gerrit eind september jl. zijn vrijetijds- en wielerkledinglijn fotograferen. “Bij het zoeken naar een model voor mountainbike-kleding dacht ik meteen aan Patrick Steggerda van Beter Koersen. Hij is wielerfan en een goede mountainbiker. Bovendien zie ik mijn passie voor mijn werk en het fietsen ook terug bij Patrick. Waar ik met mijn shirts mijn boodschap uitdraag, gebruiken Patrick en zijn collega’s het Beter Koersen-motto als vehikel om leiderschap en verwante thema’s over te brengen.”

Fantastische achtervering

Patrick, die aan het eind van het interview nog even ‘inbelt’, voelde zich vereerd om model te staan voor Okimono. “Ik heb Gerrit leren kennen tijdens een van de LinkedIn Business Bike tochten die ik driejaarlijks met Marcel Pennings organiseer. We hadden een klik en hebben contact gehouden, onder meer via Strava waar we elkaars fietsprestaties volgen.” Daarover gesproken. Welke prestaties staan nog op Gerrits wensenlijstje? “Ik ben niet zo van de hoge bergen. Dit jaar heb ik Luik-Bastenaken-Luik gereden. Ook ben ik de Emmapiramide bij Rheden binnen twee minuten op gefietst, vanaf de parkeerplaats. Volgend seizoen wil ik de top van de Holleweg bij mijn geboorteplaats Milsbeek binnen een minuut bedwingen. En ik zou graag een keer een rondje willen rijden op de Specialized-mountainbike van Patrick; die achtervering schijnt fantastisch te zijn.”

Een Okimono met 25% korting!

Maak kennis met Okimono! Makkelijker kunnen we het niet maken, leuker wel: ‘beterkoersen25‘ geeft je maar liefst 25% korting bij je eerste/volgende bestelling op de Okimono webshop (pre-order/kortingsartikelen uitgezonderd). Dat heeft Patrick toch maar goed geregeld! Geldt zowel voor onze fijne cycling wear als voor onze t-shirts en truien.
De code is één keer per klant te gebruiken en werkt tot eind 2018. Succes en tot op de weg of ongebaande paden!

Naar de shirts:
>Cycling Wear
>Gewone Shirts

Meer weten over de mogelijkheden om via fietsen je management skills te verbeteren?
>Check de MTB Leiderschapsreis
>Join de Beter Blijven Koersen met je organisatie Peloton
>Of neem contact met Patrick Steggerda op!