Interview Gera Janssen Management Carrousel: ‘Echte stappen vooruit maken’.

Beter Koersen Management Carrousel

Ondernemer Gera Janssen draait voor een 2e keer een Beter Koersen Management Carrousel mee

Waarom doe je mee aan de Management Carrousel?
Ik vind het heel prettig om met collega MKB-ondernemers te sparren over de ontwikkelingen en vraagstukken in ons werk. Dat doe je gemiddeld genomen niet vaak. De gesprekken in de Carrousel dwingen je echt even stil te staan bij je business en dieper op zaken in te gaan. Het is mijn 2e keer dat ik in een Carrousel meedraai. De vorige keer was ca. 3 jaar geleden. Door de opzet van de Carrousel merk ik dat het ook heel anders werkt dan bijvoorbeeld bij netwerkbijeenkomsten. Daar wordt vaak toch iets meer over de successen in het werk gepraat en minder snel over knelpunten. Terwijl je die knelpunten nu juist wilt oplossen.

Welke feedback haal je uit een Carrousel?
Tijdens de Carrousel neem je de tijd om per persoon een actuele casus te bespreken en deze uit te diepen. In toerbeurten spreek je in kleine groepen bij elkaars bedrijf af. Zo krijg je meer mee over het bedrijf, de aanpak en de persoon. De deelnemers krijgen de opdracht om zich vooraf in de casus van de te bezoeken ondernemer te verdiepen. Daarmee krijg je ter plekke dus ook échte inhoudelijke feedback waar je concreet iets mee kunt. Feedback op inhoud maar ook op de vorm. Er wordt je een spiegel voorgehouden die soms best confronterend kan werken, maar zo waardevol werkt!

Hoe implementeer je de kennis en tips in de praktijk?
Door met 1 concrete actuele casus te werken waar je feedback op krijgt, werkt het voor mij als een soort ‘generale repetitie’. Ik neem de tips van de collega-ondernemers mee naar de concrete uitwerking van de casus voor de klant. Of het nu om de inhoudelijke presentatie gaat of feedback over mijn persoonlijke manier van presenteren. Ik voel me daardoor gesterkt tijdens de daadwerkelijke presentatie bij mijn klant. Ik raad het iedereen aan om je onderneming en werkwijze op deze manier te spiegelen.

Brengt het je ook echt verder met ondernemen?
De bijeenkomsten verrijken mijn inzichten op mijn eigen business. Heel fijn om zo even bewust stil te staan bij mijn bedrijf. Iets waar ik normaal gesproken weinig tijd voor nam. Er verandert in het vak voortdurend zoveel. Wil je de boot niet missen, dan moet je daar wel af en toe aandacht voor vrij maken. De Carrousel is hier een ideale vorm voor. In het begin moest ik even een drempel over, maar ik voel me deze 2e keer al een stuk vrijer. De 1e keer liet ik het een beetje over me heenkomen. Ik heb het gevoel dat ik met mijn onderneming echte stappen vooruit maak.

Hoe houd je de verbeterpunten vast?
Dat is een goed punt. In de waan van de dag en drukte is het inderdaad best lastig om je ‘goede voornemens’ langer vast te houden. Als ik een tip mag geven: ik zou heel graag met dezelfde mensen af en toe weer bij elkaar willen komen. Ben heel benieuwd hoe het bijvoorbeeld 1 jaar later met deze ondernemers gaat. Wat hebben ze gedaan met de adviezen en hoe gaat het met hun bedrijf. Een beetje zoals het format van het tv-programma ‘5 jaar later’, maar dan bijvoorbeeld ‘Hoe is het nu 1 jaar later met…’.
Lijkt me heel waardevol en inspirerend!

Gera Janssen VanNUGera Janssen is financieel adviseur risicobeheer particulier en MKB Hypotheekspecialist bij VANNU, partner in bedrijfsrisico’s.

Ook geïnteresseerd in het volgen van een Management Carrousel?25 september 2018 start de volgende Carrousel! Interesse? Mail ons, we houden je dan op de hoogte!
Lees meer over de opzet & programma Management Carrousels.