Hoera! Weer een fout!

Lebbis fouten maken blog

Gelukkig maken mensen fouten. En de waardering voor fouten en mislukkingen lijkt aan een ware opmars te zijn begonnen, met aandacht in de media, boeken zoals Failing Forward (John C. Maxwell) en een heus Museum of Failure. Fouten kunnen leiden tot fantastische ontdekkingen en producten én meer werkgeluk. De badstof waar onze handdoeken van gemaakt zijn bijvoorbeeld, is ontstaan door een weeffout. Zelfs de natuur bedient zich van fouten, in de vorm van genetische mutaties, om zich te ontwikkelen.

Blog door: Carlijn Holtrop, ploeglid Beter Koersen.

Groei-mentaliteit

Het waarderen van fouten is een mooie beweging die ik een warm hart toedraag. Want je voelt gelijk aan dat het waar is: van fouten kun je leren. Als je je voor fouten schaamt, ze probeert te ontkennen of verdoezelen dan mis je de kans om ervan te leren. Als je van fouten leert, ga je veel sneller vooruit en ervaar je meer werkgeluk. Die groei-mentaliteit vind ik fascinerend. In de begeleiding van organisaties werken we er keer op keer aan om iedereen hiermee te besmetten. Die positieve instelling maakt enorm krachtig.

Tijdgeest

Fouten erkennen maakt een mens kwetsbaar. Denken we. Voelen we. Maar dat is een illusie. Het is alleen waar in een context die het erkennen van fouten bestempelt als zwak. Brené Brown laat in haar boek ‘De kracht van kwetsbaarheid’ zien hoe bevrijdend het is om van die context los te komen. De tijd was rijp voor die boodschap: haar boek en TEDtalk werden een enorme hit.
We zien ook regelmatig een context die het tegenovergestelde zegt: als je je fouten niet erkent, en dus ook niet van je fouten leert, sta je zwak. Publieke figuren worden weggestuurd juist omdat ze hun fouten niet toegeven. Maar dan nog zitten we gevangen in de dualiteit van goed en fout. Want het is fout als je je fouten niet erkent. En juist voorbij de dualiteit van goed en fout kan de groei-mentaliteit opbloeien.

Hoe kan je de groei-mentaliteit binnen jouw organisatie stimuleren?

Het is best heavy stuff of om ‘voorbij goed en fout’ te komen. Een spirituele opdracht zelfs. Juist omdat het zwaar kan lijken hou ik ervan om er in trainingen op een luchtige manier mee te werken, bijvoorbeeld met speelse opdrachten uit de theatersport waarbij fouten maken juist leuk is, en tegelijk zichtbaar wordt welke neigingen mensen hebben om met hun fouten om te gaan. En ik maak het graag concreet. Met gerichte tips om feedback te geven op een manier die de groei-mentaliteit aanwakkert: positief en procesgericht, niet op hoe iemand is. Een hele kunst, maar na oefening een koud kunstje.

Carlijn HoltropCarlijn Holtrop begeleidt mensen en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. Ze begeleidt al 20 jaar mensen in organisaties die leiderschap, communicatieve vaardigheden en persoonlijk functioneren willen ontwikkelen. Voor henzelf, hun team of hun hele organisatie. Lees meer over Carlijn

Bij Beter Koersen is ons motto: Positiviteit Beweegt!

We helpen mensen en organisaties om de groei-mentaliteit en werkgeluk te versterken. Benieuwd hoe we jouw organisatie positief kunnen besmetten?
Neem contact met ons op!

Filmpje: Lebbis over fouten maken/vergeven