Positiviteit beweegt!

TEAMONTWIKKELING IN 4 SMAKEN

Hoe kunnen de teamleden samen de maximale autonomie ervaren die past bij het werk en waar iedereen zich gelukkig bij voelt? We ontwikkelden 4 teamprofielen. In welke herken jij je organisatie en ga je ermee aan de slag?!

€ op aanvraag excl. btw
team-ambitie-spel

Team ambitiespel

Het team ambitiespel is een handige tool om met elkaar stil te staan bij de samenwerking binnen een team. Via het spel bespreken we teamsuccessen en slijpen we verbeterpunten fijn. In de kaarten en het bordspel komen zaken als gedrag & communicatie en ambitie & positie aan bod. We staan stil bij teamsuccessen en scherpen verbeterpunten aan. Met als doel: betere teamsamenwerking met meer plezier!

€ 24,- (vanafprijs per persoon/teamlid ( zie ook Eindejaarsactie!) excl. btw
Leerreis Zelfsturende teams

Whitepaper Zelfsturende teams

Ploeglid Alice Onderstal begeleidt organisaties bij zelfsturingsvraagstukken. In 2016-12017 heeft Alice een masteronderzoek gedaan naar het faciliteren van teams naar (meer) zelfsturing. Het resultaat van dit onderzoek is een praktisch verandermodel, dat handvatten biedt aan facilitators. Naar aanleiding van dit onderzoek heeft ze ook een Whitepaper geschreven.

€ 0,- excl. btw
Personeelsmangement

Slim Koersen met je personeelsbeleid

Het is ook in 2020 weer de grootste uitdaging van MKB-ondernemers: gekwalificeerd en gemotiveerd personeel vinden én behouden. Ben jij een ondernemer die echt en serieus werk wil maken van dit belangrijke onderwerp? Dan is onze ‘Slim Koersen-aanpak’* de perfecte methode om je personeelsmanagement toekomstbestendig te maken!

€ op aanvraag excl. btw
strategiekaart_waarden

Strategiekaart & OGSM

Met de Strategiekaart brengen we eenduidig in kaart wàt de koers is van het bedrijf. Ook bepalen we wat de strategische thema’s zijn voor de komende drie jaar. Dat leggen we vast in de OGSM-poster; wat staat voor Objectives, Goals, Strategies en Measures, welke per jaar wordt bijgesteld. In een overzichtelijk schema worden de doelen, aanpakken en meetwaarden van ieder strategisch thema vastgelegd.

€ op aanvraag excl. btw
Stripboek Lachend leiderschap

Bert Koersem een boek over Lachend Leiderschap

Geen tijd om te lezen, maar wel op zoek naar praktische tips over leiderschap? Bert Koersem neemt je mee in de wereld van leidinggeven. Op een luchtige wijze worden rake leiderschapsprincipes in stripboekvorm gepresenteerd. Hoogwaardig ingebonden, 50 pagina’s, 28 strips voor de prijs van €21,50. Met een code voor toegang tot de theoretische achtergronden van ieder verhaal. Smartphone- en tabletproof dus!

€ 21,50 per stuk excl. btw
Adriba - koerskaart Business is behavior

ADRIBA Gedragsanalyse

Adriba-aanpak: een concrete en tastbare methodiek die aantoonbaar werkplezier én prestaties kan verbeteren vanuit een gedragsontwikkelaanpak. Een analysemethode die onze adviseurs van Beter Koersen in hun workshops en trainingen gebruiken. Adriba staat voor het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysisis en valt onder de Organizational Behavior Management (OBM) gedragsontwikkel-aanpak. Al sinds maart 2012 is Beter Koersen één van de samenwerkingspartners van het instituut ADRIBA -VU Amsterdam.

€ op aanvraag excl. btw

Zelfsturingsscan

Met behulp van de ZELFSTURINGSSCAN kan een organisatie, (business)unit en team een beeld krijgen van hun zelfsturend vermogen. De vragen zijn opgedeeld naar drie doorslaggevende thema’s. Deze zijn voortgekomen uit het masteronderzoek van ploeglid Alice Onderstal dat ze heeft uitgevoerd in 2016 – 2017. De scan is bedoeld als hulpmiddel om met elkaar op een constructieve manier de dialoog te voeren.

€ Op aanvraag excl. btw
Coherence model _workshop

COHERENCE: VITALE BALANS HERSTELLEN

De kracht van het Coherence concept is dat het model alle belangrijke aspecten van een organisatie in kaart brengt en deze in een onderlinge samenhang plaatst. Met als resultaat: de vitale balans in organisaties te herstellen! Dit Coherence Gedachtengoed, een belangrijke methodes waar vanuit de adviseurs van Beter Koersen werken is ontworpen door House of Coherence.

€ op aanvraag excl. btw
Lachend leiderschap theater

Verbeelding door improvisatietheater

Collega’s inspireren op gevoel in plaats van op inhoud? Dan is improvisatietheater een fantastische vorm om situaties rondom persoonlijk leiderschap en teamsamenwerking na te spelen. Ideaal voor teamsamenwerking, veranderingsprocessen, leiderschaps- en allerlei andere vaardigheidstrainingen.

€ 2.500,- (groep van 40 personen. 50,- p.p.) excl. btw

Happiness at Work Survey

De Happiness at Work Survey nemen jullie per medewerker af en geeft jullie de mogelijkheid om ieder kwartaal een nieuwe meting te doen waardoor de trend te zien is. De Survey is opgesteld in de Nederlandse taal. Mensen die gelukkig zijn met hun werk presteren beter! Ze zijn bovendien minder vaak ziek, werken beter samen en zijn creatiever. Wie wil dat nu niet?

€ 45,- (v.a. prijs per deelnemer) excl. btw
teamprofiel

Teamcoaching met Insights discovery

Iedere collega toont bepaald gedrag in zijn werkomgeving. Alleen: begrijpen we elkaar wel? En hebben we simpele en eenvoudige strategieën om het beste uit elkaar te halen? Dankzij treffende methodiek is gedrag te vertalen naar een omschrijving die voor iedereen begrijpbaar- en vergelijkbaar is. Door deze profielen in één schema te zetten is binnen een team verheldering mogelijk over de teamsamenwerking én de bijdrage van ieder individu. Beter inzicht en begrip voor elkaars gedrag geeft uw team vleugels!

€ 375,- per medewerker (incl. rapport & terugkoppelgesprek) excl. btw
Praatplaat Happiness at work

PraatPlaat Happiness at Work

Met behulp van deze PraatPlaat op A0 formaat kun je de dialoog met collega’s over werkgeluk aanzwengelen. Stap voor stap word je langs de principes achter werkgeluk geleid en kun je ‘het rendement van geluk’ voor jullie bedrijf globaal berekenen. Bovendien staan jullie stil bij de acties die ieder zelf kan ondernemen om meer werkgeluk mogelijk te maken.

€ 41,50 excl. BTW per stuk excl. btw
Adriba - koerskaart Business is behavior

Koerskaart Business = Behavior

Prestatie = resultaat x gedrag. Het gedrag van leidinggevenden en medewerkers dat tot betere prestatie leidt is stuurbaar. De aanpak en theorieën hierachter zijn geborgd door ADRIBA (onderdeel van de VU, www.adriba.vu.nl), waar Beter Koersen Certified Partner van is.

€ 41,50 excl. BTW per stuk (vanaf 5,- per deelnemer) excl. btw
Persoonlijk leiderschap

ONTWIKKEL LEIDERSCHAP OP DE MTB

Moutainbiken (MTB) is een enorm krachtige metafoor voor het leven. Bergen, dalen, oplettendheid maar ook risico’s nemen en doorzetten. Iedere dag komen tijdens de MTB Leiderschapsexpeditie zowel letterlijk als figuurlijk de vragen aan bod die je jezelf als leider ook regelmatig stelt: Wie ben ik en waar sta ik voor? Waar ga ik voor? Hoe doe ik dat?

€ 2.350,- excl. BTW per deelnemer 7 dagen excl. btw
×
Bert Koersem: lachend leiderschapstheater

Nieuwsbrief + kortingscode € 10,- Managementboek

Bert Koersem en het lachend leiderschap

Ook Positief Koersen met je organisatie? Laat je inspireren!

×

Neem contact op