SAMENWERKING IN ALLIANTIE

Doelstelling

Om een complex bouwproject in de publieke ruimte mogelijk te maken heeft de opdrachtgever een alliantie gevormd met de contractpartijen. Door externe oorzaken is de samenwerking binnen de alliantie op scherp komen te staan. De doelstelling van de alliantie, namelijk het optimaliseren van het project, dreigde hierdoor niet gehaald te worden. Beter Koersen is gevraagd om de samenwerking vlot te trekken.

Aanpak

Er is een reeks geweest van bijeenkomsten, waarbij de eerste in het teken stonden van het oplossen van zakelijke issues. Beter Koersen heeft deze gesprekken begeleid, waarbij in het hier-en-nu geïntervenieerd werd in communicatie en gedrag. Vanuit het bewustzijn dat hieruit ontstond zijn er met bestuurders en (functioneel) leidinggevenden bijeenkomsten geweest waarbij het herstel van vertrouwen centraal stond.

Resultaat

Bewustzijn over de wijze waarop houding en gedrag invloed hebben op het vertrouwen, vooral in situaties van ongelijkgericht belang.
Procesafspraken om een basis voor vlotte samenwerking te krijgen.
Afspraken over de rolverdeling bij escalaties, waardoor de vertrouwensrelatie niet meer leidt onder belangentegenstelling.

Herkenbaar of een andere case? bekijk onze specialisaties of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.