Over Beter Koersen

Beter Koersen organisatie ontwikkelaars

Wij willen heel graag dat organisaties en de mensen die daar samenwerken gelukkig zijn met elkaar. En daardoor succesvol! Onderzoek wijst het keer op keer uit: positieve organisaties creëren meer welzijn voor de medewerkers, meer waarde voor klanten en meer winst voor de aandeelhouders.

Duurzaam & positief ondernemen

Positieve organisaties tonen minder verzuim, betere samenwerking en meer creativiteit. Door op een duurzame wijze jezelf en je collega’s vanuit ieders kracht te benaderen ontstaat er zo’n positieve energie dat iedereen ‘spontaan’ zijn bijdrage levert. 

Wij geloven hier heel erg in! En werken daarom vanuit de 6 ontwikkelprincipes uit ons logo:

 • Waardecreatie: Stuur op de waarde voor de klant: op de harde vormkant én zachte gedragskant.
 • Vernieuwing. Vernieuw zoveel mogelijk met elkaar: medewerkers, klanten en andere stakeholders.
 • Realisatiekracht. Kom in beweging en ontwikkel Best Practices:  WAT & HOE
 • Positiviteit. Denk positief en creëer FUN: waardeer het goede en wat al werkt.
 • Action-learning. Leren door te doen: ‘geef mij geen vis maar leer mij vissen!’
 • Beloning. Lange termijn beloning: Je kunt alleen groeien als je groeit qua bewustzijn:

 

Waardecreatie
Waardecreatie
Vernieuw met elkaar
Vernieuwing
snel in beweging komen
Realisatiekracht
Denk positief en creër fun
Positiviteit
Lange termijn beloning
Beloning
Leren door te doen
Action Learning

 

4 routes naar slimmer en beter organiseren

We hebben onze ontwikkelprincipes omgezet in concrete ontwikkelroutes. Praktisch en hands-on, bewezen succesvol. Doel: organisaties die willen groeien helpen succesvol te vernieuwen en ontwikkelen. Of het nu gaat om de ‘harde’ kant zoals marktpositie, strategie, processen en organisatie of om de zachte kant: bedrijfswaarden, cultuur, leiderschap of gedrag.

Beter Ondernemen
Beter Ondernemen
Beter Organiseren Beter Organiseren
Beter Gedrag

Beter Blijven

 

 • Beter Ondernemenstrategische kansen voor de toekomst
  Wat doet de tijdgeest met de continuïteit van jullie bedrijf? Samen zetten wij het toekomstbeeld neer en verbinden dit nauw met jullie missie en visie. In deze verbeelding is er ruimte en creativiteit voor nieuwe ideeën, zoals nieuwe business modellen of strategische combinaties. Zo wordt het Beter Ondernemen traject geen verandering maar een vanzelfsprekende succesroute!
 • Beter Organiseren: nieuwe organisatiekracht ontdekken
  Samen op zoek gaan naar een organisatievorm waar jullie voor de klant én de medewerker het verschil maken. Dat is wat we doen in de Beter Organiseren route. In deze veranderende tijdgeest worden hoge eisen gesteld aan organisaties. Welke keuzes gaan jullie dit jaar maken? Met een interventie uit de Beter Organiseren route rijden jullie in no time de juiste koers.
 • Beter Gedrag: meer werkgeluk
  Het gedrag van de medewerkers in het licht van de klantwaarde is cruciaal. Met onze gerichte aanpak halen medewerkers het beste uit zichzelf én elkaar. Hetgeen vanzelf een positief effect heeft op werkgeluk en de klant. Dit gaan we met de medewerkers reflecteren en oefenen. Hoe jullie dit succesvol aan elkaar koppellen ervaren jullie via een inspirerend Beter Gedrag parcours.
 • Beter Blijven: praktijkvragen en dilemma’s delen
  Ondernemers en managers zijn elkaars beste adviseur. In onze Beter Blijven sessies worden praktijkvragen en dilemma’s met elkaar gedeeld. In een gezelschap dat inspireert en uitdaagt, raken jullie maximaal geïnspireerd in wat werkt en wat niet. Het zet de ondernemersblik weer even op het scherpst van de snede. Daar ligt ieders persoonlijke winst én bijdrage.

Meer weten? Bekijk onze 4 routes en interventiemogelijkheden.

Onze ploegleden

Beter koersen met je organisatie vraagt om commitment en een scherpe ondernemersblik. Dat bieden onze 9 ploegleden ook als jullie met ons werken. Of jullie nu 1 of meerdere van onze ploegleden voor uw organisatievernieuwing inschakelen. Beter Koersen draagt de projectverantwoordelijkheid en waarborgt de continuïteit.

Meer weten over onze aanpak?

NEEM GERUST CONTACT MET ONS OP!