Positiviteit beweegt!

Strategiekaart en OGSM

Overzicht met de strategiekaart

Met de Strategiekaart (of strategy map) breng je eenduidig in kaart wàt de koers is van jouw bedrijf. Ook bepaal je wat de strategische thema’s zijn voor de komende drie jaar. Met aspecten zoals als missie, visie en strategie, maar ook met de minstens zo belangrijke aspecten Leiderschap en Gedrag.

Vastleggen met OGSM

De thema’s, acties en monitormomenten leggen we vast in de OGSM-poster; wat staat voor Objectives, Goals, Strategies en Measures, welke per jaar wordt bijgesteld. In een overzichtelijk schema worden de doelen, aanpak en meetwaarden van ieder strategisch thema vastgelegd. Daarmee is de aanpak voor ieder helder, worden resultaten gemeten en houden we elkaar scherp in het realiseren van de doelen!

Sociaal & zakelijk

Al is het plan nog zo goed, het is het gedrag wat het ‘m doet. Dus daarom bouwen we de strategiekaart op met een zakelijke kant en een sociale kant. Samen met zo veel mogelijk collega’s inventariseren we ook de strategische stappen die de aankomende drie jaar nodig zijn om de doelen te halen. Zo is voor iedereen duidelijk wààrom we bestaan, wàt we willen bereiken en hoè we dat gaan doen.

De strategiekaart & OGSM specialisten

Egbert Reerink

Egbert Reerink. Adviseur. "Ik help het management een stip op de horizon te zetten en combineer in mijn aanpak cijfermatige analyses, positieve aansturing met menselijk inzicht en warm inlevingsvermogen."

Mail Egbert
Joep Firet

Joep Firet. Adviseur en eigenaar Beter Koersen. "Als ik het in een gesprek voor elkaar krijg dat andermans ogen gaan glimmen, dan weet ik dat er echt beweging gaat komen! Dan gaan wij samen koersen. Op weg naar vernieuwing."

Mail Joep
Patrick Steggerda

Patrick Steggerda. Adviseur en eigenaar Beter Koersen. "Ik geloof sterk in een aanpak waarbij we de medewerkers en de klanten vragen mee te doen. De crowd weet alles!"

Mail Patrick
Stel een vraag

 ~ Klantervaring Ludo Zwaan, directeur Gepro ~ 

“Van harte aanbevolen.
Begin dit jaar hebben we met Beter Koersen in workshopvorm, onder begeleiding van Joep Firet, een strategisch 1000 dagen plan gemaakt voor GEPRO|Electronics BV.
Daarvan afgeleid maken we kwartaalplannen. OGSM is een goed hulpmiddel om strategie ook daadwerkelijk te executeren. Zinvol geweest!”


Bekijk de instructiefilm hoe je OGSM en Strategiekaart kunt inzetten!

Workshops

Alle workshops 4

Klantcases

Alle klantcases 4
×

  Hartelijk dank voor uw interesse

  Als je het onderstaande formulier invult krijg je daarna een mail met een downloadlink.  ×
  Bert Koersem: lachend leiderschapstheater

  Nieuwsbrief + kortingscode € 10,- Managementboek

  Bert Koersem en het lachend leiderschap

  Ook Positief Koersen met je organisatie? Laat je inspireren!

   ×

   Neem contact op