Hoe zit het met jullie Teamambitie?

Teamambitie

Zelfsturende teams leiden tot veel verwarring

Zelfsturende teams, zelforganiserende teams, regelteams. In de tijdsgeest van autonomie mag de manager geen manager meer heten maar hoogstens nog ‘teamcoach’. Angstvallig worden beslissingen ‘in de groep’ gelegd en er is twijfel alom of het allemaal wel zo effectief is… Ben je zo’n teamcoach of afdelingshoofd en wil je samen met je team op een prettige manier zelfsturend worden? Dat kan!

Zoek de gezamenlijke teamambitie

Jullie gaan de stap naar zelfsturend team nemen. Mooi! De medewerkers zijn er naar alle waarschijnlijkheid zelfstandig en krachtig genoeg voor. Bovendien is het prettig om ze hun eigen verantwoordelijkheid te geven. Dan is het nu tijd om in gesprek te gaan over de insteek en vormen van zelfsturing! Important note: hierbij is er geen ‘goed’ en ‘slecht’. Ga met je team ook hierover het gesprek aan. Ze zullen zich hierdoor meer en meer mede verantwoordelijk gaan voelen.

Stel de volgende vragen in je team:

 • Hoe zelfstandig kan het team functioneren?
 • Hoe kan het team maximale autonomie én werkplezier ervaren?

Kortom, ga als team op een speelse én serieuze manier met elkaar in gesprek over jullie samenwerking, mogelijkheden en ambities.

Bekijk als voorbeeld het Team Ambitie Spel

Word een (h)echt team!

Je wilt constructief met je team aan de slag. Bekijk hieronder de speelse én serieuze tools waarmee jullie dé teamvorm ontdekken die het beste bij jullie past. Deze tools zijn gebaseerd op onze jarenlange praktijkkennis, ervaring en onderzoek op het gebied van teamontwikkeling- en ambitie. Een bron van inspiratie en een aanpak die zich inmiddels bij vele teams heeft bewezen.

 • Het Team Ambitie Spel
  Hoe mooi is het om via een spelvorm met elkaar in gesprek te gaan? Het Team Ambitie Spel blijkt een dankbare kapstok bij teamgesprekken over samenwerking en zelfsturing. Via het spel komen zaken als gedrag & communicatie en ambitie & positie aan bod. We staan stil bij teamsuccessen en scherpen verbeterpunten aan. Met als doel: betere teamsamenwerking met meer plezier!
  >> In gesprek via het Team Ambitie Spel
 •  

 • Powerfull Teamwork
  Een kleurentest, gaming en (rollen)spel. In deze interactieve training ga je terug naar de kern. Je maakt anders dan anders kennis met jezelf en je collega’s. Je leert door diverse brillen kijken en ontdekt elkaars voorkeuren en kwaliteiten. Met de nodige zelfspot en humor ga je ervaren hoe het is om te handelen vanuit verschillende stijlen. Spelenderwijs leer je hierdoor je eigen kracht kennen en die van je teamgenoten.
  >> Spelen met Powerfull Teamwork
 •  

 • Lachend leiderschapstheater
  Bij lachend leiderschapstheater staan jullie met het team op een verrassende en energieke wijze stil bij de vaardigheden en wisselwerking van ‘leiders’ binnen het team. We verbeelden met een professioneel improvisatie theatergezelschap de anekdotes uit het stripboek ‘Bert Koersem en het Lachende Leiderschap’ en vermengen dat met de brokjes theorie.
  >> Spiegelen met Lachend leiderschapstheater
 •  

 • Teamwork op de Mountainbike
  Beter presteren begint met zelfkennis. Tijdens de mountainebike sessies doe je die al fietsend op. Hoe fiets jij? Kies je van nature de koppositie? Stimuleer je anderen? Werk je samen om doelen te bereiken? Je ontdekt het allemaal tijdens de MTB sessies.
  >> Fietsend naar betere samenwerking
 •  

 • Teamcoaching insights discovery
  In jouw (management)team is ogenschijnlijk niets aan de hand. Toch voel je aan dat het niet helemaal lekker loopt. Er wordt meer óver elkaar gesproken dan mét elkaar. Tijd om dit op een goede manier aan te pakken. De effectiviteit van een team kan via een teamcoaching ‘Insights Discovery’ namelijk flink omhoog en daarmee linea recta het werkplezier!
  >>Kleur bekennen met Insights Disscovery
 •  


Eerst liever even sparren met een Beter Koersen ploeglid? Neem contact met ons op
 

 

Ga voor betere samenwerking en meer werkplezier

Wil jij ook dat jouw team succesvol, zelfstandig en positief samenwerkt? Investeer dan in je teamontwikkeling en vraag via het formulier hieronder de gratis whitepaper aan! We verloten enkele uitbreidingsdoosjes van het Team Ambitie Spel onder de aanmeldingen (t.w.v. €19,50,- per set).

Ja, ik wil voortaan ook graag de nieuwsbrief van Beter Koersen organisatie ontwikkelaars ontvangen.