Positiviteit beweegt!

Vitaliteitsmanagement

Werken aan vitaliteit loont

Bij organisaties die inzetten op vitaliteit wordt 35% meer werkgeluk gemeten en is het ziekteverzuim beduidend lager*. Werkgeluk verdient zich terug in 37% hogere omzet, 31% hogere productiviteit en drie keer hogere creativiteit**.

Beter bedrijfsimago

Ook blijkt dat investeren in vitaliteit een beter bedrijfsimago oplevert. Dat alleen al is reden genoeg voor bedrijven om te investeren in vitaliteit. En je kunt het natuurlijk ook doen omdat je graag een goede werkgever bent, omdat het je gelukkig maakt om positief bij te dragen aan anderen, omdat je graag de mensen om je heen ziet stralen vanuit meer werkgeluk.

Wat is vitaliteitsmanagement?

Vitaliteit is meer dan een gezond lichaam hebben. Het gaat over energie en veerkracht, zowel geestelijk als lichamelijk. En het gaat over zingeving en samenwerken, samen bevlogen richting een bepaalde doelstelling werken.

De specialisten in Vitaliteitsmanagement

Carlijn Holtrop

Carlijn Holtrop. Adviseur. "Ieder mens is goed zoals hij of zij is èn heeft de mogelijkheid zich te ontwikkelen. We zitten allemaal boordevol onbenutte mogelijkheden. Ik help mensen en teams om hun potentieel wakker te maken.”

Mail Carlijn
Daniëlla Corijn Beter Koersen

Daniëlla Corijn. Adviseur. "Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen en organisaties te laten schitteren! Mensen en organisaties in beweging brengen zodat de gewenste resultaten bereikt worden. Ik brengt de harde en zachte kant van een organisatie beter met elkaar in verbinding."

Mail Daniëlla
Stel een vraag

Innovatief, creatief en bevlogen

Een vitale organisatie is constant in beweging en medewerkers gaan hierin mee, zijn innovatief, en creatief en bevlogen. Een vitale organisatie met vitale medewerkers krijg je niet zomaar en is nooit statisch, het is een dynamisch proces dat nooit stilstaat.

Versterken van mens én organisaties

Vitaliteitsmanagement gaat om het versterken van mensen én daarmee het versterken van organisaties. ‘Vita’ staat voor ‘leven’ in het Latijn. Het gaat over het leven in organisaties en behelst alle activiteiten van organisaties om hun medewerkers, teams en organisaties fit en vitaal te houden zodat medewerkers met plezier en in goede geestelijke en mentale gezondheid werken.

En, mooi meegenomen, ze zullen tijdens hun loopbaan dan ook optimaal functioneren en presteren.

* Bron: onderzoek Wat is het effect van vitaliteitstrajecten op het welzijn van werknemers, Eline van Looij, 2019.

** Bron: Harvard business review, The happiness dividend

Werkgeluk Summerclass_Beter Koersen organisatie ontwikkeling

Contact

Onze groeiaanpak, tools en workshops rondom Vitaliteit op deze pagina geven je concrete handvaten om met vitaliteit in jouw organisatie aan de slag te gaan. Geen idee welke geschikt is voor jou? Benader dan onze specialisten Carlijn of Daniёlla. Zij denken graag met je mee!

Neem contact met ons op!
Daniella_Carlijn_BeterKoersen

Vitaliteitsmanagement

Benieuwd naar wat Vitaliteitsmanagement betekent voor jouw organisatie? Vitaliteitsmanagement legt dwarsverbanden tussen verschillende beleidsterreinen in een organisatie (arbo, verzuim, HR, gezondheid) om de vitale balans terug te brengen.  Meld je aan voor een van onze workshops hiernaast! Kom je er niet uit? Neem dan direct contact op met onze Vitaliteitsspecialisten Daniëlla of Carlijn. Zij denken graag met je mee!

×
Bert Koersem: lachend leiderschapstheater

Nieuwsbrief + kortingscode € 10,- Managementboek

Bert Koersem en het lachend leiderschap

Ook Positief Koersen met je organisatie? Laat je inspireren!

    ×

    Neem contact op