Positiviteit beweegt!

Werkgeluk werkt!

Meer plezier, beter presteren

Organisaties waar medewerkers met plezier werken, presteren beter. Positieve organisaties creëren meer welzijn voor medewerkers, meer waarde voor klanten en meer winst voor de aandeelhouders. Meer werkgeluk zorgt voor blijere mensen, minder verzuim en daardoor een betere samenwerking en meer creativiteit in je team.

Praten over werkgeluk werkt!

Maar waar bestaat dat werkgeluk nu uit? Hoe kun je daar als collega’s met elkaar zélf aan bijdragen? Door erover te praten, bijvoorbeeld via gebruik van de PraatKaart. Praten over werkgeluk (liefst in kleine groepjes) is praten over misschien wel het hoogste gemeenschappelijke teamdoel dat bestaat. Het geeft een impuls aan de onderlinge samenwerking en is daarmee een enorme bron van saamhorigheid en gedragsbewustzijn.

Happiness at work

Werkgeluk is bij uitstek een onderwerp dat je bespreekt in kleine groepjes. Met behulp van onze PraatKaart ‘Happiness At Work’ begeleiden wij het gesprek hierover. Door de inzet van de PraatKaart kunnen in grote gezelschappen meerdere groepjes parallel aan de slag.

Diagnose: te weinig werkplezier

Met de PraatKaart worden de inzichten van Shawn Anchor en Nik Marks over werkgeluk gedeeld (zie ook de preview in het filmpje hieronder). En wordt een eerste diagnose gesteld over de beleving van werkgeluk binnen de eigen organisatie. We eindigen met de stappen die ieder van de deelnemers in de eigen invloedssfeer kan zetten om bij te dragen aan werkgeluk.

De werkgeluk specialist

Guy van Wunnik

Guy van Wunnik. Adviseur. Guy gelooft dat effectiviteit en werkgeluk hand in hand gaan. Belangrijk vindt hij ook dat je als bedrijf nadenkt over de toekomst, waarom ben je over 5 jaar nog een waardevol bedrijf? Hoe ga je om met thema’s als duurzaamheid, circulariteit en Sustainable Development Goals?

Mail Guy
Carlijn Holtrop

Carlijn Holtrop. Adviseur. "Ieder mens is goed zoals hij of zij is èn heeft de mogelijkheid zich te ontwikkelen. We zitten allemaal boordevol onbenutte mogelijkheden. Ik help mensen en teams om hun potentieel wakker te maken.”

Mail Carlijn
Pepijn Happel

Pepijn Happel. Adviseur. Pepijn is een energieke, positieve teamcoach, trainer en ’s werelds enige florateur :-) met een missie: teams en hun leidinggevenden helpen floreren, want hij gelooft dat florerende mensen florerende organisaties maken.

Mail Pepijn
Stel een vraag

Succes volgt op geluk en niet andersom

Een inspirerend filmpje van Shawn Anchor over werkgeluk. Duur: 2 minuten…kijken alleen al levert meteen een stukje werkplezier op!

Workshops

Alle workshops 4

Klantcases