Positiviteit beweegt!

Workshops

Projectsucces door Project Start Up

Kernwaarden van leden projectteam vertonen vaak veel overeekomsten

Wil je als projectmanager of programmamanager jouw projectteam versterken? Meer projectsucces door Project Start Up? Dan is het belangrijk om vroegtijdig met het projectteam bij elkaar te zitten over de kaders, belangen en de risico’s van het project. Voor zo’n PSU verzorgen we regelmatig energieke workshops.

Lees meer

Polar leiderschapsreis Spitsbergen

EppoSteenhuisen_askjareizen_leiderschapsreis

FEBRUARI – MAART 2024 In Februari-Maart 2024 organiseert Beter Koersen, in samenwerking met Askja Reizen, een 5-daagse Polar Leadership Reis (leiderschapsreis) naar Spitsbergen. Hoe spectaculair is dat?! Leiderschapsworkshops, aan de hand van verschillende roemruchte reisverhalen, en de handen uit de mouwen op een driedaagse huskytocht, waarbij we overnachten in een hut in de wildernis. Qua…

Lees meer

Management Carrousels

Management Carrousel

Hoe blijf je zelf scherp nu de wereld zo anders is geworden? Wat houdt je bezig als het gaat om je werk, je team en de ontwikkelingen daarin? Maar ook persoonlijk: hoe behoudt je jouw motivatie en vitaliteit? Juist nu wordt sparren en leren van elkaar cruciaal. Voor die managers en professionals die scherp willen blijven organiseren wij de Management Carrousel!

Lees meer

Feedback teams

teamontwikkeling

Hoe zorg ik ervoor dat het in mijn team (of organisatie) normaal wordt om feedback te vragen en geven? En hoe kunnen we feedback gaan ervaren als een cadeautje en inzien dat het bijdraagt aan de onderlinge samenwerking en persoonlijke groei? Steeds meer teams zien de waarde van goede en frequente feedback. Bij deze teams verlopen leerprocessen vaak sneller en effectiever. En dat draagt in positieve zin weer bij aan de resultaten van het team èn de organisatie. Bekijk onze feedbacktraining en meld je aan!

Lees meer

Energie Pakket Teams

Online Team Ontwikkeling

We werken steeds meer online of op klantlocatie. Als leidinggevende wil je graag binnen jouw team de onderlinge aandacht en verbinding borgen om de energie hoog te houden, zodat het team maximaal presteert en zich blijft ontwikkelen. Om hier een impuls aan te geven ontwikkelden we het ENERGIE PAKKET TEAMS met Team Ontwikkeling als belangrijk uitgangspunt.

Lees meer

1 op 1 Leiderschapsboost op de MTB

MTB-en en leiderschap in coronatijd

Energieke Leiderschapsboost: een 1 op 1 mountainbike (+ theorie) traject. Doel: updaten van je leiderschap- en ondernemerskills op de route van de mooiste en sportieve natuurplekjes op de Veluwe, regio Arnhem. Ontdek in 3 dagdelen (+ online met theorie) biken welke (team)leider/ondernemer jij bent. Geheel coronaproof kom je met je eigen vervoer naar de mtb plekken. Je hoeft geen mountainbike ervaring te hebben. Alle routes en inspanning bieden we aan op niveau.

Lees meer

Gedragskompas

gedragskompas-Beter Koersen

Willen jullie ook graag een bedrijf of organisatie zijn waar klanten graag terug komen? Dan is het belangrijk om afspraken te maken over het gedrag dat jullie laten zien aan klanten. Door samen afspraken te maken over (klant)gedrag kun je elkaar stimuleren en complimenteren, zodat het nog leuk wordt ook! Want dat maakt hét verschil! “Al is het product nog zo goed.. Het is gedrag dat ‘t ‘m doet”

Lees meer

Insights Discovery

training-teamprofielen_Insights_MarcelPennings

Is er in jouw (management)team ogenschijnlijk niets aan de hand maar voel je aan dat het niet helemaal lekker loopt? Wordt er meer óver elkaar gesproken dan mét elkaar? De effectiviteit van een team kan via de methodiek ‘Insights Discovery’ flink omhoog en daarmee het werkplezier. De workshop geeft je d.m.v. teamprofielen inzicht in de interacties waardoor jullie samen nog effectiever worden!

Lees meer

Groei Aanpak Ondernemers

Energie shot Ondernemers

Ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Daarom moet je doorlopend keuzes maken met je onderneming. Is het ‘langzameraan’ doen of is het nu juist knallen en groeit het bijna boven je pet? Hoe je er ook bij zit, nu is hét moment om te investeren in jezelf als leider en je onderneming. Om zo de ruimte te creëren voor een koers waarmee je juist kunt versnellen. Kortom: anticiperen op ‘Business as Unusual’!

Lees meer

Workshop | Werkgeluk werkt!

Happiness at work workshop

Organisaties waar medewerkers met plezier werken, presteren beter. Positieve organisaties creëren meer welzijn voor de medewerkers, meer waarde voor klanten en meer winst voor de aandeelhouders. Hoe meer Werkgeluk, Happiness at work, hoe minder verzuim, betere samenwerking en meer creativiteit. Met behulp van onze PraatKaart ‘Happiness At Work’ begeleiden wij het gesprek hierover.

Lees meer

Doorleving kernwaarden

Kernwaarden spel Beter Koersen

Welke kernwaarden kun je inzetten om jullie organisatie zich verder te laten onderscheiden in de (arbeids)markt? Welk gevoel laten jullie na contactmomenten achter bij klanten? Met een leuke, vele malen beproefde werkvorm, het Kernwaardenspel, halen we deze kernwaarden in één dagdeel boven tafel. Na deze workshop weet iedereen weer waar de organisatie voor gaat!

Lees meer

Workshop | Missie en visie challenge

Bedrijfsscan

Veel organisaties zijn uit balans. Er is vaak of teveel focus op de interne processen of er wordt juist teveel ingespeeld op de wensen uit de markt, waardoor het profiel vaag is. Wat is nu eigenlijk een missie en een visie en vanuit welk klantperspectief zijn deze geformuleerd? In deze workshop brengen we uw organisatie verder in balans.

Lees meer

Workshop | Team Ambitie Spel

Teamcoaching_TeamAmbitieSpel

Het Team Ambitie Spel is een handige tool om met elkaar stil te staan bij de samenwerking binnen een team. Via het spel komen zaken als gedrag & communicatie en ambitie & positie aan bod. We staan stil bij teamsuccessen en scherpen verbeterpunten aan. Met als doel: betere teamsamenwerking met meer plezier!

Lees meer

Workshop | Kies de juiste marktstrategie

kies de juiste marktstrategie

Ieder bedrijf kan maar één keer tijd en middelen inzetten voor marktbewerking en productontwikkeling. Welke klanten zijn het meest aantrekkelijk? Waar ligt onze toekomst?
Na deze workshop is de marktstrategie weer scherp en zijn de lijnen naar de toekomst uitgezet.

Lees meer

Workshop | Business = Behavior

Business is Behavior

Deze workshop Business=Behavior is speciaal bedoeld voor teams die hun eigen prestaties willen verbeteren. Het is echter ook zeer geschikt om deze workshop op MT- of DT-niveau uit te voeren, waardoor breed bewustzijn ontstaat rond het begrip ‘performance-management’.

Lees meer

Workshop | Creatief denken, innovatief handelen

creatief denken, innovatief handelen

Wil je zaken eens met een frisse blik bekijken? Sta je voor uitdagingen waarvoor geen standaard oplossing bestaat of waarvoor een vernieuwde aanpak wenselijk is? Wil je anderen inspireren tot creatief denken? In deze training maak je kennis met inzichten en technieken om oude denkpatronen los te laten en nieuwe mogelijkheden te scheppen.

Lees meer

WORKSHOP | Innovatief Koersen

Forth innvation methode

Innoveren is te leren, maar werkelijk innoveren vraagt meer dan een brainstorm op vrijdagmiddag. Met de VOORT innovatiemethode gaan we met een team uit jouw organisatie in 15 weken tijd intern ‘op expeditie’ en bereiken jullie samen een nieuwe wereld!

Lees meer

Workshop | Ontwikkel leiderschap op de MTB

MTB leiderschapsexpeditie voor ondernemen

Tijdens onze MTB leiderschapsactiviteiten wisselen we in een prachtige omgeving inhoudelijke sessies af met sportieve inspanning op de mountainbike. Je zult opmerkelijke verbindingen ontdekken tussen het fietsen, ondernemen en leidinggeven. Na deze praktische studie- en werkweek kun je weer vol inspiratie en met een concreet plan van aanpak weer verder!

Lees meer

Workshop | Leiderschap door improvisatietheater

lachend leiderschapstheater teambuilding

Met de workshop ‘Leiderschap door improvisatietheater’ staan jullie op een verrassende en energieke wijze stil bij de wisselwerking van ‘leiders’ binnen het (management)team. We behandelen diverse leiderschapsonderwerpen en toetsen de theorie meteen aan de praktijk. Lekker concreet en meteen zichtbaar! Deze coachingsvorm leidt vaak tot grote hilariteit en treffende herkenningen.

Lees meer

Workshop | Leiderschap in enkele rake klappen

Leiderschap in enkele raken klappen

Deze leiderschapsdag in de bossen is geen kostbare training of managementcourse. Het is vooral de kans om vanuit stilte in je kracht te staan, weg uit het denken, en om je rollen in het leven kritisch onder de loep te nemen. Met mannen onder elkaar, recht toe, recht aan, net zoals het hakken zelf.

Lees meer

Workshop | Ondernemerschap op de Werkvloer

Workshop Ondernemen en vakmanschap

In de workshop Vakmanschap en Ondernemerschap staan we stil bij dit ‘ondernemerschap bij medewerkers’ en inspireren wij mensen om vanuit hun vak proactief mee te bouwen aan de organisatie. Ieder formuleert voor zichzelf een doel voor wat hij of zij het komende jaar wil bereiken qua ‘ondernemen’ op de werkvloer. In de workshop maak je met je team een aanzet om dit waar te maken.

Lees meer

Workshop | Business Versneller

Business Versneller Beter Koersen

Wil je met je onderneming groeien? Doe dan mee met de MKB Business Versneller. In acht energieke en inspirerende bijeenkomsten in een netwerk van mede-ondernemers je bedrijf ‘scannen’ en ‘updaten’. Dat is de MKB Business Versneller. Vanuit het principe: van je mede-ondernemers leer je het snelst.

Lees meer

Workshop | De kracht van de klant

klantreis

Voor teams die een nieuwe start willen maken is dit een uitgelezen methode om saamhorigheid te ontwikkelen. Het biedt ook een hele goede verbeterimpuls aan bestaande teams waarbij het klantperspectief is weggezakt.

Lees meer
×
Bert Koersem: lachend leiderschapstheater

Nieuwsbrief + kortingscode € 10,- Managementboek

Bert Koersem en het lachend leiderschap

Ook Positief Koersen met je organisatie? Laat je inspireren!

    ×

    Neem contact op