Doorleving kernwaarden

Kernwaarden spel Beter Koersen

Kernwaarden vormen een belangrijke energiebron binnen het bedrijf. Het bindt medewerkers en vormt een basis voor leiderschap en de bedrijfscultuur. Maar bovenal: de kernwaarden zijn van grote invloed op wat de afnemer voelt en ervaart tijdens contactmomenten. Dat vormt vaak het èchte onderscheid in de markt. In de workshop ‘Doorleving kernwaarden met Coherence’ gaan we in op het expliciet maken van de waarden. We bieden deze workshop – net als een aantal andere workshops – nu ook kleinschalig en coronaproof als strategiesessie aan!
 
 

Filosofie van Coherence

Deze workshop ‘Doorleving Kernwaarden’ is speciaal bedoeld voor organisaties, afdelingen en bedrijven die het als kans zien om zich met expliciete kernwaarden verder te onderscheiden in de (arbeids)markt. De workshop is gebaseerd op de filosofie van Coherence, waarmee de vitale balans van organisaties inzichtelijk wordt. Uniek aan het concept is dat het alle belangrijke aspecten van een organisatie in kaart brengt en deze in een onderlinge samenhang plaatst.

Coherence is een concept dat is ontwikkeld door House of Coherence, samenwerkingspartner van Beter Koersen.

Bekijk onderstaande video van House of Coherence met de uitleg van Judith Botman over Coherence:

 

Aanpak

Collega’s werken altijd samen in organisaties vanuit (persoonlijke) kernwaarden. Al dan niet gedeeld, komen deze in de meeste gevallen overeen. Centraal in deze workshop staat daarom het expliciet maken van zowel de persoonlijke als de bedrijfskernwaarden. Met een leuke, vele malen beproefde werkvorm, het Kernwaardenspel, halen we deze kernwaarden in één dagdeel boven tafel. De werkvorm draagt er in grote mate aan bij dat ieder een beleving heeft bij de uitkomsten.

 

Heldere keuzes in Kernwaarden

In de workshops over kernwaarden merken we vaak dat sommige kernwaarden zo vanzelfsprekend zijn dat ze bijna over het hoofd gezien worden. Dit zijn de kernwaarden die helemaal in de organisatie verweven zitten, voelbaar voor de klanten en de medewerkers. Naar andere kernwaarden is het soms zoeken; iedereen vindt ze belangrijk, maar ze zijn nog niet goed ontwikkeld. Het zijn bakens die richting geven aan de ontwikkeling van de organisatie. Het is van vitaal belang voor een organisatie om alle kernwaarden helder te hebben. Die helderheid vormt de basis voor duidelijke keuzes. Ploeglid Carlijn Holtrop schreef er een mooie blog over.

Workshopleiders

De workshop wordt, afhankelijk van de grootte van de groep, gegeven door een of meerdere van de volgende ploegleden:
Patrick Steggerda, Marcel Pennings, Egbert Reerink, Joep Firet en Carlijn Holtrop , Guy van Wunnik, Guido Boosten.

 

Investering en aanmelding

 • Je investering is €950,- excl. btw.
 • EXTRA OPTIE: Met een extra dagdeel kan de persoonlijke beleving van iedere deelnemer nog verder worden uitgebouwd.
 • Aanmelden of meer informatie kan eenvoudig via het onderstaande formulier. Liever eerst bellen of mailen? Neem contact met ons op!

Coherence model _workshop

 

€ 950,00 excl. btw

Aanmelden Doorleving kernwaarden

Geef hieronder je persoonlijke gegevens op

  Voor- en achternaam *

  Telefoonnummer *

  E-mailadres *

  Kortingscode

  Je bericht