Workshop | Kies de juiste marktstrategie

kies de juiste marktstrategie

Dankzij een vaste klantenkring en reputatie kan ieder bedrijf rekenen op terugkerende aanvragen of bestellingen. Gelukkig maar; dat geeft basisomzet en bestaansrecht. Maar soms vertrekken deze vaste klanten. Om wat voor een reden dan ook. Een reden om met potentiële nieuwe klanten te blijven binden en jullie marktstrategie aan te scherpen.

Scherp profileren

Met welke klantgroepen en/of producten doen jullie dit? Hoe te investeren met de (schaarse) middelen en tijd? In deze workshop staat scherper profileren richting medewerkers en klant voorop. Met als doel: vanzelfsprekend aantrekkelijk te worden voor de door jullie gewenste klanten.
 
 
 

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor bedrijven die hun marktpositie (opnieuw) willen bepalen en op basis daarvan keuzes willen maken voor de ontwikkeling van producten en/of diensten. Of richting willen geven aan hun actieve marktbewerking.

Achtergrond

In deze workshop maken wij onder andere gebruik van het MaBa-model (Market Attractiveness Business Analysis). Deze portfolio benadering is een uitstekende kapstok voor analyse en keuzes.

Aanpak

In een eerste stap worden een beperkt aantal product-markt combinaties vastgesteld. Waarin onderscheiden wij ons? Voor welke klantgroepen maken wij het verschil en met welke producten/diensten bedienen wij deze?
De volgende stap, de MaBa-analyse, geeft inzicht in marktontwikkelingen èn het presteren van het eigen bedrijf. Aan de hand van de matrix worden keuzes onderbouwd en ambities bepaald.

Workshopleiders

De workshop wordt, afhankelijk van de grootte van de groep, gegeven door een of meerdere van de volgende ploegleden:
Joep Firet, Egbert Reerink, Guido Boosten, Patrick Steggerda.

Investering en aanmelden

Uw investering is € 950,- excl. btw. De workshop duurt 1-2 dagdelen (afhankelijk van het aantal personen). Aanmelden kan eenvoudig via het onderstaande formulier. Liever eerst bellen of mailen? Neem contact met ons op!

€ 950,00 excl. btw

Aanmelden Workshop | Kies de juiste marktstrategie

Geef hieronder je persoonlijke gegevens op

    Voor- en achternaam *

    Telefoonnummer *

    E-mailadres *

    Kortingscode

    Je bericht