Workshop | Team Ambitie Spel

Teamcoaching_TeamAmbitieSpel

‘Ontdek hoe jullie team nog beter en met meer plezier samenwerkt!’

Het Team Ambitie Spel is een handige tool om met elkaar stil te staan bij de samenwerking binnen een team. Via het spel komen zaken als gedrag & communicatie en ambitie & positie aan bod. We staan stil bij teamsuccessen en scherpen verbeterpunten aan. Met als doel: betere teamsamenwerking met meer plezier!

Serious business gaming voor zelfsturende teams

De trend in hedendaagse organisaties: managementlagen die verdwijnen, verantwoordelijkheden die lager in de organisatie komen te liggen. Vertrouwen in plaats van controle en de professional aan het stuur! De nieuwe (Rijnlandse) manier van organiseren is ‘hot, de (Angelsaksische) sturing is ‘uit’.

‘Het Team Ambitie Spel speelt heel goed op de nieuwe teamontwikkelingstrend in. Teams kunnen via het spel op een speelse én serieuze manier met elkaar in gesprek over hun samenwerking, mogelijkheden en ambities’
Reactie van een deelnemer aan het Team Ambitie Spel

Inzicht in teamambitie

Joep Firet, een van de ontwikkelaars van het Team Ambitie Spel: “We roepen via het spel o.a. de vraag op of het nu gaat over ‘zelfsturing’ of over ‘grotere zelfstandigheid’ van teams. Via het spel in combinatie met onze interventie, geven we handvatten hoe die teams naar grotere zelfstandigheid te begeleiden en wat de principes erachter zijn. Het Team Ambitie Spel geeft zo op een interactieve manier inzicht in teamambitie, ontwikkelfase en verbeterpunten.”

Zelfsturing en vertrouwen in professionals

Joep Firet: “Buurtzorg en Schoongewoon, zijn mooie voorbeelden van initiatieven die werken en door burgers écht opgepakt worden. In deze initiatieven staan zelfsturing en vertrouwen in professionals en teams voorop. Dat willen we managers en teams via de workshop Team Ambitie Spel ook meegeven. Zo geven we o.a. handvatten hoe teams naar grotere zelfstandigheid te begeleiden en wat de principes erachter zijn.”

 

Ervaring van teamleiders met meerdere zelfsturende teams over het Team Ambitie Spel:

 

Het team ambitie spel (TAS) blijkt in de praktijk een goede manier om de dialoog in en over het zelfsturende en zelforganiserende team op te starten, de status quo vast te stellen en de ambitie te bepalen. De spelvorm, maakte dat het gesprek voldoende inhoud had én luchtig was. Serious fun dus, om het te spelen. De voorgedrukte kaarten, met begrijpelijke teksten, maken het spel laagdrempelig en speelbaar voor iedereen. Door de drie spelrondes hou je focus. Helemaal mooi is het als je met concrete acties af kan sluiten.”

 

“Dit helpt onze teams echt in de ontwikkeling. Het is zelfs goed bruikbaar als het team maar uit 2 personen bestaat. Het leidt tot open gesprekken over de verschillen in perceptie rondom de onderlinge communicatie en ambitie binnen teams.”

 

“Het team ambitie spel (TAS) blijkt in de praktijk een goede manier om de dialoog in en over het zelfsturende en zelforganiserende team op te starten, de status quo vast te stellen en de ambitie te bepalen. De spelvorm, maakte dat het gesprek voldoende inhoud had én luchtig was. Serious fun dus, om het te spelen. De voorgedrukte kaarten, met begrijpelijke teksten, maken het spel laagdrempelig en speelbaar voor iedereen. Door de drie spelrondes hou je focus. Helemaal mooi is het als je met concrete acties af kan sluiten.”Jorien Tilstra, verandermanager

 

Succesvolle lancering 30 maart

30 maart lanceerden we ons nieuwe Team Ambitie Spel in de Kookplaats in Arnhem. Met zo’n 30 teammanagers, coaches en HR-managers en ondernemers speelden we het spel in een workshopvorm. De sfeer was goed, de reacties enthousiast en het weer zonnig.

Bekijk de korte aftermovie met reacties van de deelnemers:

 

Workshopleiders

De workshop wordt, afhankelijk van de grootte van de groep, gegeven door een of meerdere van de volgende ploegleden:
Joep Firet, Marcel Pennings, Patrick Steggerda.

Investering en bestellen

Bestel de workshop Team Ambitie Spel en ontdek hoe jullie team (nog) beter samenwerkt! Via het onderstaande bestelformulier is de informatie snel in huis!

De investering:

  • Optie 1: Workshop Team Ambitie Spel van ca. 2,5 uur onder begeleiding van een Beter Koersen adviseur: Kosten: €664,-, inclusief bordspel en kaarten voor 8 personen.
  • Optie 2: ‘Train de trainer’ aanpak: wij leiden een teamcoach of een professional op tot een begeleider van het spel (1,5 – 2,5 uur). Je ontvangt hiertoe een uitgebreide instructie van een Beter Koersen adviseur. Hiermee borgen we de kwaliteit van de spelbegeleiding en geven de spelbegeleiders voldoende achtergrond om de teaminterventie te laten slagen. De professional wordt hiermee Practitioner en krijgt daarmee voor bepaalde tijd ook de rechten om het spel in te zetten voor teaminterventies.
   Kosten: €939,-, inclusief bordspel en kaarten voor 8 personen.
  • Optie 3: Je treedt zelf als spelbegeleider op. We geven een instructie en achtergrond. Hiermee willen we de kwaliteit van de spelbegeleiding borgen en spelbegeleiders voldoende achtergrond geven om de teaminterventie te laten slagen.
   Kosten: €189,- (8 personen).
  • Extra kaartensets. De basisset van 8 kaarten is met kaarten uit te breiden tot 10-12 personen. Het spel is met maximaal 12 personen te spelen. Boven dit aantal kan er beter in twee groepen parallel gewerkt worden. Er komt dan €19,50 per uitbreidingsdoosje (pp) bij.

Eerst nog een vraag? Neem gerust contact met ons op! Bekijk ook ons gehele aanbod m.b.t. Zelfsturing
Animatie Team Ambitie Spel

Ontwerp en realisatie Team Ambitie Spel: Ivo van Sluis | concept | ontwerp | advies (www.ivovansluis.nl) in opdracht van Beter Koersen

 

€ diverse opties excl. btw

Aanmelden Workshop | Team Ambitie Spel

Geef hieronder je persoonlijke gegevens op

  Voor- en achternaam *

  Telefoonnummer *

  E-mailadres *

  Kortingscode

  Je bericht