Workshop | Team Ambitie Spel

Teamcoaching_TeamAmbitieSpel

‘Ontdek hoe jullie team nog beter en met meer plezier samenwerkt!’

Het Team Ambitie Spel is een handige tool om met elkaar stil te staan bij de samenwerking binnen een team. Via het spel komen zaken als gedrag & communicatie en ambitie & positie aan bod. We staan stil bij teamsuccessen en scherpen verbeterpunten aan. Met als doel: betere teamsamenwerking met meer plezier!

Serious business gaming voor zelfsturende teams

De trend in hedendaagse organisaties: managementlagen die verdwijnen, verantwoordelijkheden die lager in de organisatie komen te liggen. Vertrouwen in plaats van controle en de professional aan het stuur! De nieuwe (Rijnlandse) manier van organiseren is ‘hot, de (Angelsaksische) sturing is ‘uit’.

“Het Team Ambitie Spel speelt op de nieuwe teamontwikkelingstrend in. Teams kunnen via het spel op een speelse én serieuze manier met elkaar in gesprek over hun samenwerking, mogelijkheden en ambities”

Buurtzorg & Schoongewoon

Jet Brokke en Joep Firet, adviseurs van Beter Koersen organisatie- en gedragsontwikkelaars, hebben het Team Ambitie Spel het afgelopen jaar samen met een groot aantal van hun relaties ontwikkeld en getest.

Jet Brokke:

“Iedereen kent inmiddels wel de ontwikkeling van initiatieven binnen bedrijven als ‘Buurtzorg’ en ‘Schoongewoon’. Mooie voorbeelden van initiatieven die werken. In deze initiatieven staan zelfsturing en vertrouwen in professionele teams voorop. De praktijk is vaak weerbarstiger dan de theorie. Daar het gesprek over voeren met je team en het concreet maken is wat TAS beoogt.”

Joep Firet:

“We roepen via het spel o.a. de vraag op of het nu gaat over ‘zelfsturing’ of over ‘grotere zelfstandigheid’ van teams. Via het spel in combinatie met onze interventie, geven we handvatten hoe die teams naar grotere zelfstandigheid te begeleiden en wat de principes erachter zijn. TAS geeft zo op een interactieve manier inzicht in teamambitie, ontwikkelfase en verbeterpunten.”

Zelfsturing en vertrouwen in professionals

‘Buurtzorg’ en ‘Schoongewoon’, mooie voorbeelden van initiatieven die werken en door burgers écht opgepakt worden. In deze initiatieven staan zelfsturing en vertrouwen in professionals en teams voorop. Dat willen we managers en teams via de workshop Team Ambitie Spel ook meegeven. Zo geven we o.a. handvatten hoe teams naar grotere zelfstandigheid te begeleiden en wat de principes erachter zijn. Het geeft op een interactieve manier inzicht in teamambitie, ontwikkelfase en verbeterpunten.

Ervaring van teamleiders met meerdere zelfsturende teams over het Team Ambitie Spel:

 

Het team ambitie spel (TAS) bleek in de praktijk een goede manier om de dialoog in en over het zelfsturende en zelforganiserende team op te starten, de status quo vast te stellen en de ambitie te bepalen. De spelvorm, maakte dat het gesprek voldoende inhoud had én luchtig was. Serious fun dus, om het te spelen. De voorgedrukte kaarten, met begrijpelijke teksten, maken het spel laagdrempelig en speelbaar voor iedereen. Door de drie spelrondes hou je focus. Helemaal mooi is het als je met concrete acties af kan sluiten.”

 

“Dit helpt onze teams echt in de ontwikkeling. Het is zelfs goed bruikbaar als het team maar uit 2 personen bestaat. Het leidt tot open gesprekken over de verschillen in perceptie rondom de onderlinge communicatie en ambitie binnen teams.”

 

“Het team ambitie spel (TAS) bleek in de praktijk een goede manier om de dialoog in en over het zelfsturende en zelforganiserende team op te starten, de status quo vast te stellen en de ambitie te bepalen. De spelvorm, maakte dat het gesprek voldoende inhoud had én luchtig was. Serious fun dus, om het te spelen. De voorgedrukte kaarten, met begrijpelijke teksten, maken het spel laagdrempelig en speelbaar voor iedereen. Door de drie spelrondes hou je focus. Helemaal mooi is het als je met concrete acties af kan sluiten.”Jorien Tilstra, verandermanager

 

Succesvolle lancering 30 maart

30 maart lanceerden we ons nieuwe Team Ambitie Spel in de Kookplaats in Arnhem. Met zo’n 30 teammanagers, coaches en HR-managers en ondernemers speelden we het spel in een workshopvorm. De sfeer was goed, de reacties enthousiast en het weer zonnig.

Bekijk de korte aftermovie met reacties van de deelnemers:

 

Investering en bestellen

Bestel de workshop Team Ambitie Spel en ontdek hoe jullie team (nog) beter samenwerkt! Via het onderstaande bestelformulier is de informatie snel in huis! De investering:

    • Optie 1: Workshop Team Ambitie Spel van 1,5 – 2,5 uur onder begeleiding van een Beter Koersen adviseur: €664,-, inclusief bordspel en kaarten voor 8 personen, exclusief BTW (€83,- pp). Bij meer dan 8 personen komt er €19,50 per uitbreidingsdoosje (pp) bij. Het spel is met maximaal 12 personen te spelen. Boven dit aantal kan er beter in twee groepen parallel gewerkt worden.
    • Optie 2:‘Train de trainer’ aanpak: wij leiden een teamcoach of een professional op tot een begeleider van het spel (1,5 – 2,5 uur). Je ontvangt hiertoe een uitgebreide instructie van een Beter Koersen adviseur. Hiermee borgen we de kwaliteit van de spelbegeleiding en geven de spelbegeleiders voldoende achtergrond om de teaminterventie te laten slagen. De professional wordt hiermee Practitioner en krijgt daarmee voor bepaalde tijd ook de rechten om het spel in te zetten voor teaminterventies. Kosten: €939,-, inclusief bordspel en kaarten voor 8 personen, exclusief BTW
    • De basisset is met kaarten uit te breiden tot 10-12 personen

Eerst nog een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Animatie Team Ambitie Spel

Ontwerp en realisatie Team Ambitie Spel: Ivo van Sluis | concept | ontwerp | advies,
www.ivovansluis.nl in opdracht van Beter Koersen

 

 
€ 475,-/ €750,- (excl. spel), excl. btw

Offerte Workshop | Team Ambitie Spel

Geef hieronder je persoonlijke gegevens op

Naam *

Adres *

Postcode *

Plaats *

Telefoonnummer *

e-mailadres *

Je bericht