Teamcoaching en zelfsturing

Communicatie met je team verbeteren

Je wilt de communicatie met of tussen teamleden onderling verbeteren. En dit wil je liever in de lijn van teamcoaching in plaats van teammanagement aanpakken. In deze tijdsgeest van zelfsturende teams, zelforganiserende teams, en regelteams noemen we de manager namelijk liever geen manager meer, maar hoogstens nog ‘teamcoach’.

Constructief met je team aan de slag

Bekijk hieronder de speelse én serieuze tools waarmee jullie via teamcoaching dé teamvorm ontdekken die het beste bij jullie past. Deze werkvormen zijn gebaseerd op onze jarenlange praktijkkennis, ervaring en onderzoek op het gebied van teamontwikkeling- en ambitie. Een bron van inspiratie en een aanpak die zich inmiddels bij vele teams heeft bewezen.

  1. Interactief bordspelvorm> Team Ambitie Spel
  2. Kleurentest, gaming en (rollen)spel> Powerfull Teamwork
  3. Improvisatietheater> Lachend Leiderschapstheater
  4. Kleur bekennen> Teamcoaching Insights Discovery
  5. Klankborden over Zelfsturing> Leerreis Zelfsturende teams
  6. Sportieve werkvorm> MTB Leiderschapsreis
Teamcoaching_Zelfsturing

1. Het Team Ambitie Spel

Hoe mooi is het om via een spelvorm met elkaar in gesprek te gaan? Het Team Ambitie Spel blijkt een dankbare kapstok bij teamgesprekken over samenwerking en zelfsturing. Via het spel komen zaken als gedrag & communicatie en ambitie & positie aan bod. We staan stil bij teamsuccessen en scherpen verbeterpunten aan. Met als doel: betere teamsamenwerking met meer plezier!

In gesprek via het Team Ambitie Spel
teamcoaching_TeamAmbitieSpel

2. Powerful Teamwork

Een kleurentest, gaming en (rollen)spel. In deze interactieve training ga je terug naar de kern. Je maakt anders dan anders kennis met jezelf en je collega’s. Je leert door diverse brillen kijken en ontdekt elkaars voorkeuren en kwaliteiten. Met de nodige zelfspot en humor ga je ervaren hoe het is om te handelen vanuit verschillende stijlen. Spelenderwijs leer je hierdoor je eigen kracht kennen en die van je teamgenoten.

Spelen met Powerful Teamwork
Teamcoaching_Powerfull_Teamwork

3. Lachend leiderschapstheater

Bij lachend leiderschapstheater staan jullie met het team op een verrassende en energieke wijze stil bij de vaardigheden en wisselwerking van ‘leiders’ binnen het team. We verbeelden met een professioneel improvisatie theatergezelschap de anekdotes uit het stripboek ‘Bert Koersem en het Lachende Leiderschap’ en vermengen dat met de brokjes theorie.

Spiegelen met Lachend leiderschapstheater
Improvisatietheater_Leiderschap

4. Teamcoaching Insights Discovery

In jouw (management)team is ogenschijnlijk niets aan de hand. Toch voel je aan dat het niet helemaal lekker loopt. Er wordt meer óver elkaar gesproken dan mét elkaar. Tijd om dit op een goede manier aan te pakken. De effectiviteit van een team kan via een teamcoaching ‘Insights Discovery’ namelijk flink omhoog en daarmee linea recta het werkplezier!

Kleur bekennen met Insights Discovery
Teamprofielen_InsightsDiscovery_MarcelPennings

5. Leerreis Zelfsturende Teams

Ben jij intern betrokken bij de ontwikkeling van teamcoaching en (meer) zelfsturing? Wil jij meer leren over dit thema door te klankborden met gelijkgestemden over eigen ervaringen en actuele praktijkcases? Dan nodigen wij jou van harte uit om deel te nemen aan deze Leerreis Zelfsturende teams!

Klankborden over Zelfsturing
Zelfsturing_Leerreis-Zelfsturende-Teams

6. Teamwork op de Mountainbike

Beter presteren begint met zelfkennis. Tijdens de mountainebike sessies doe je die al fietsend op. Hoe fiets jij? Kies je van nature de koppositie? Stimuleer je anderen? Werk je samen om doelen te bereiken? Je ontdekt het allemaal tijdens de MTB sessies.

Fietsend naar betere samenwerking
Teamwork_Teamcoaching_MTB
Team Ambitie Spel

Anderen over het Team Ambitie Spel:

“Het team ambitie spel (TAS) bleek in de praktijk een goede manier om de dialoog in en over het zelfsturende en zelforganiserende team op te starten, de status quo vast te stellen en de ambitie te bepalen. De spelvorm, maakte dat het gesprek voldoende inhoud had én luchtig was. Serious fun dus, om het te spelen. De voorgedrukte kaarten, met begrijpelijke teksten, maken het spel laagdrempelig en speelbaar voor iedereen. Door de drie spelrondes hou je focus. Helemaal mooi is het als je met concrete acties af kan sluiten.” 
Jorien Tilstra, verandermanager

>Lees meer over Het Team Ambitie Spel

Leiderschapsreis MTB

Anderen over het de MTB Leiderschapsreis:

“Na 5 dagen MTB Leiderschapsreis ben ik thuisgekomen met veel nieuwe inzichten en positieve energie om zaken echt aan te pakken! Om in de termen van Beter Koersen te blijven: ‘een dikke kudo’ (Het geven van ‘kudos’, afkomstig uit het Grieks, aan een ander wordt gedaan om deze te waarderen).”
Joost Gremmen, accountmanger De Goudse Verzekeringen 

>Lees meer over de MTB Leiderschapsreis

Insights Discovery

Anderen over het Teamcoaching Insights Discovery:

“Doordat we elkaar beter begrijpen werken we veel beter samen en hebben we ook nog eens meer plezier.”
Teamleider die de workshop Insights Discovery heeft gevolgd.

>Lees meer over Teamcoaching Insights Discovery

Teamcoaching_Leerreis_ZelfsturendeTeams

Anderen over de Workshop Zelfsturende teams:

“We hebben voor onze organisatie van 40 personen een dag laten begeleiden door Alice en Jet van Beter Koersen. We ontwikkelen ons naar een zelfsturende organisatie en hadden behoefte om met elkaar stil te staan bij veel facetten die bij zelfsturing komen kijken. Vooraf werden afgevaardigden betrokken bij de voorbereiding. Wij zijn uitermate tevreden over de dag; teambuilding, action learning rondom zelfsturing en het vaststellen van de ontwikkeldoelen zijn op energieke en afwisselende wijze aan bod geweest. Het was top georganiseerd!”
Alexander Fraikin, Centiv

>Blik mee terug op de Winterclass Zelfsturende teams!

Alice Onderstal

Op zoek naar meer achtergrond? Vraag de actuele gratis whitepaper over Zelfsturende teams, geschreven door ploeglid Alice Onderstal aan.

 

Op de hoogte blijven, vragen of sparren?

 
 
>Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief
 

>Neem contact met ons op!
Ploegleden Beter Koersen