Waar ben je naar op zoek?
Zoeken
Cultuur Gedrag Leiderschap

Omdat het ook anders kan. Leren over gedrag in organisaties. Dankzij een flinke dosis humor snel doorkrijgen wat nou wel en wat niet werkt als het om gedrag in organisaties gaat. Bij het Lachend Leer Theater combineren wij onze vaardigheden als trainers/consultants en als doorgewinterde impro-theateracteurs. Want gedrag in organisaties kan echt heel grappig zijn en leent zich fantastisch voor improtheater.

Onlangs stonden we voor een zaal met professionals, die de inzet en kwaliteit van vrijwilligers in het hele land coördineren. De dag stond in het teken van teamontwikkeling, het gedrag van de vrijwilligers en hoe daar als coördinator op gepaste wijze mee om te gaan.

‘Vrijwilligers doen toch hun eigen ding’ was een van de uitspraken aan het begin van de dag, ‘daar heb ik toch geen invloed op’. Na afloop bleef deze persoon nog even hangen, met het compliment dat hij nu toch veel aanknopingspunten ziet om het gedrag van ‘zijn’ vrijwilligers te beïnvloeden.

Lachend Leer Theater is een interactieve team workshop over gedrag veranderen in organisaties. Cultuur en gedrag wordt met een knipoog neergezet in allerlei scenes op het toneel. Ook deze middag hebben we veel plezier gehad. En o ja , we hebben ook nog geleerd over verschillende gedragsvoorkeuren en hoe daar mee om te gaan.

 

 

De combinatie van improvisatietheater met de welbekende gedragskleuren van Insights Discovery, helder toegelicht door  Marcel, gaf veel herkenning.

‘FREEZE!’ zei de captain, middenin een scène waarin een praktijksituatie werd nagespeeld; ‘welke kleur gedrag zal op dit moment het meest effectief zijn?’ ‘BLAUW!’ roept de zaal en onze blauwe speler stapt naar voren en laat een staaltje blauw spel zien op het podium.

De zaal stuurt zo het gedrag van de spelers en oefent ongemerkt met de kleuren, haar eigen gedrag en het teamprofiel.

De kers op de taart is het terugspelen van praktijksituaties van aanwezigen en oefenen ‘hoe het ook had kunnen gaan’. Met bewondering kijkt de zaal hoe de acteurs de verschillende gedragsvoorkeuren uit hun mouw schudden. Soms serieus, dan weer met humor. Er wordt heel wat gelachen! En veel geleerd. En nog een mooi slotlied gezongen. Omdat het ook anders kan. Leren over gedrag in organisaties.

Meld je aan voor de Koersflits!
Verzend