Waar ben je naar op zoek?
Zoeken
Gedragsverandering Teambuilding Zelfsturing

Ondernemer Stijn is een creatieveling. Hij timmert letterlijk en figuurlijk aan de weg. Hij probeert dingen uit waar een ander niet eens aan zou dénken! Stijn is een ondernemer die met de voeten in de klei staat. Risico’s nemen en lef tonen is hem niet vreemd.

Uiteraard zijn Stijn en zijn vrienden op de foto ‘modellen’ en dus fictief…
Toch staan ze niet voor niets model voor onze ‘Beter Ondernemen’ aanpak.

Onbevangen en ondernemend

Risico’s durven nemen als ondernemer. Eerst ‘dwarsliggen’ om vooruit te komen. Van het gebaande pad af gaan. Kansen zien. Strategie uitzetten. Lef tonen. Allemaal kenmerken van ‘ondernemerschap’. Ondernemer Stijn groeit ermee op. Het nadeel van ‘groter’ worden is dat we vaak de onbevangenheid die Stijn heeft verliezen. We worden voorzichtiger en angstiger.

Ondernemerschap op de werkvloer

Een actueel onderwerp bij onze Beter Koersen interventies is ‘Ondernemerschap op de werkvloer’ bij zelfsturende teams. Zo’n ondernemer als Stijn zou er wel raad mee weten. Maar wat als je medewerkers niet gewend zijn te ondernemen? Hoe krijg je het dan voor elkaar dat medewerkers meer ondernemerschap tonen? En hoe geef je de medewerkers voldoende ruimte voor hun vakmanschap binnen jouw team?

Waarom Stijn de sprong waagt

Ondernemer Stijn gaat met z’n tijd mee. Het toekomstbeeld van zijn bedrijf is helder, zijn business model geactualiseerd. Ze sluiten nauwsluitend aan op de missie en visie van zijn bedrijf. Daar sturen we op in onze Beter Koersen Ondernemers interventies. Of je nu ondernemer bent of ondernemend moet worden. Stijn is uiteraard ook vaak genoeg naast de schans terechtgekomen. Daar heeft hij veel van geleerd. Soms waagt hij de sprong ook weleens niet, maar meestal wel…

Beter Ondernemen route

Is het verhaal van Stijn en zijn opdrachtgevers herkenbaar? Welke keuzes ga jij de komende tijd met je onderneming maken?
Bekijk onze workshops en interventies in de ‘Beter Ondernemen’ of andere routes maar eens. Of neem contact met ons op, we denken graag mee!

Meer weten of meepraten over dit onderwerp? Vinden we leuk!

Mail: patrick.steggerda@beterkoersen.nl

Meld je aan voor de Koersflits!
Verzend