Waar ben je naar op zoek?
Zoeken
Gedragsverandering Teambuilding Zelfsturing

Ontmoet Max, afdelingsleider, buitensporter, gek op Italiaans eten en zijn werk. In het weekend gaat Max er vaak op uit met z’n mountainbike. Een goed moment om te relativeren en nieuwe inspiratie voor z’n werk op te doen. Inspiratie waar hij ’s maandags dan weer in het afdelingsoverleg over vertelt.

Uiteraard zijn Max en zijn team op de foto hiernaast ‘modellen’ en dus fictief… Toch staan ze niet voor niets ‘model’ voor onze ‘Beter Organiseren’ aanpak.

Beter gedrag op je afdeling

We werken met vele afdelingsleiders als Max en z’n team samen. Afdelingsleiders komen vaak bij ons met de vraag over het ‘beter gedrag’ bij aansturen van hun afdeling. Hoe krijg ik de ‘neuzen’ dezelfde kant op, rekening houdend met motivatie én werkplezier?

De organisatiestylist

Vergelijk het met je huis inrichten. Meubelfabrikanten hebben er stylistes voor in dienst. Er is nagedacht over de woonbehoefte van mensen. Een handige indeling afhankelijk van de grootte van het huis, fijne opberg- en werkruimte, goede verlichting, én dat ’thuisgevoel’. Dit thuisgevoel, vergelijkbaar met een organisatiecultuur, vinden we als organisatie ontwikkelaars een zeer belangrijk element! Dat maakt dat we ons ergens thuisvoelen. Thuis, maar ook op een werkplek!

Hoe Max z’n team ‘voedt’

Terug naar afdelingsleider Max. Op de foto hiernaast zien we hem met z’n 3 teamleden. Teamgenoot Kees (de ‘kok’) zorgt op de werkvloer telkens weer voor een goede basis. Hij zorgt voor zijn collega’s en team. Als er iemand jarig is hangt hij de slingers op. Janneke (links) pikt graag een sliertje basis mee. Rachel (rechts) kan al die sociale zaken niet bijhouden, ze is te vlijtig met haar werk bezig.  En afdelingsleider Max?

Haalbare voorstellen

Max wordt graag ‘gevoed’ en geïnspireerd door zijn teamleden! Hij heeft ondertussen ook geleerd dat hij zijn teamleden moet faciliteren maar ook hoé! Én ook hoe hij de afdeling beter kan inrichten. Ook is hij zich bewuster van de kwaliteiten en het vakmanschap van zijn mensen. Want daar sturen we op tijdens onze ‘Beter Organiseren’ interventies. Resultaat: meer werkplezier, klantwaarde en prestaties.

Beter Organiseren route

Is het verhaal van Max en zijn team herkenbaar? Welke keuzes gaan jullie de komende tijd met je team of organisatie maken?
Bekijk onze workshops en interventies in de ‘Beter Organiseren’ of andere routes maar eens. Of neem contact met ons op, we denken graag mee!

Meer weten of meepraten over dit onderwerp? Vinden we leuk!

Mail: patrick.steggerda@beterkoersen.nl

Meld je aan voor de Koersflits!
Verzend