Positiviteit beweegt!

Verdienmodel

Wat is een verdienmodel?

Een verdienmodel beschrijft hoe de klant gaat betalen voor de waarde die jij als ondernemer levert. Er zijn legio verdienmodellen waarmee bedrijven kunnen spelen en experimenteren. Bijvoorbeeld directe en indirecte, enkelzijdige en dubbelzijdige, ‘gratis’ en fremium of koppelverkoop. In een verdienmodel schrijf je op hoe je je onderscheidt van je concullega’s in de markt en hoe je denkt dit te bereiken. Hoeveel klanten en omzet heb je nodig om winst te maken? Hoe verdien je aan je klanten? Maar ook: hanteer je de juiste (kost)prijzen? Het model is daarmee een onderdeel van het businessmodel.

Business Model Canvas

Het ‘Business Model Canvas’ bestaat uit negen bouwstenen die je helpen om het radarwerk van je bedrijf te beschrijven. Je krijgt inzicht in de onderscheidende kracht van je bedrijf; je waarde propositie. Maar je achterhaalt ook wie je klanten zijn, hoe je ze bereikt en hoe je met wie en welke middelen/activiteiten inkomsten en dus waarde genereert. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst.

Onderscheid je van de markt

Benieuwd naar wat het Business Model Canvas betekent voor jouw organisatie? Je onderscheiden van de markt? Meld je aan voor een van onze workshops hieronder. Samen met je collega’s zoom je op een speelse manier in op je bedrijfsactiviteiten. Laat je gedachten stromen, zet nieuwe ideeën om in actie en puzzel net zolang tot de stukjes van je nieuwe businessmodel in elkaar passen.

De verdienmodel specialisten

Egbert Reerink

Egbert Reerink. Adviseur. "Ik help het management een stip op de horizon te zetten en combineer in mijn aanpak cijfermatige analyses, positieve aansturing met menselijk inzicht en warm inlevingsvermogen."

Mail Egbert
Joep Firet

Joep Firet. Adviseur en eigenaar Beter Koersen. "Als ik het in een gesprek voor elkaar krijg dat andermans ogen gaan glimmen, dan weet ik dat er echt beweging gaat komen! Dan gaan wij samen koersen. Op weg naar vernieuwing."

Mail Joep
Stel een vraag

Business Model Canvas als tool

PDF >>> Bekijk de tool Business Model Canvas
Benieuwd naar wat het Business Model Canvas betekent voor jouw organisatie? Je onderscheiden van de markt? Meld je aan voor een van onze workshops hiernaast! Samen met je collega’s zoom je op een speelse manier in op je bedrijfsactiviteiten. Laat je gedachten stromen, zet nieuwe ideeën om in actie en puzzel net zolang tot de stukjes van je nieuwe businessmodel in elkaar passen. Kom je er niet uit? Neem dan direct contact op met onze Verdienmodel specialisten Egbert, Patrick of Joep. Zij denken graag met je mee!