Waar ben je naar op zoek?
Zoeken

Dag 2: Longyearbyen – Foxdalen

Na het ontbijt een eerste sessie over wat ons te wachten staat en wat we van elkaar mogen verwachten. Een eerste sessie over leiderschap. Daarna vertrekken we naar de hondenkennel, 12 km buiten Longyearbyen. Welke honden zitten in jouw team? Electro, Ginger, Duma, Briz?

We trekken geschikte kleding aan voor de trip –het ligt al klaar- en wordt ons uitgelegd hoe met honden en hondensledes om te gaan. Elke slee heeft twee berijders, er kan afwisselend gemushed worden en als passagier meegereden. Ons eerste doel is een ijsgrot, die beschut tegen de elementen ligt, geen overbodige luxe op Spitsbergen. Terwijl de honden rusten verkennen wij de grot, die verstopt zit in een gletsjer. Gedurende de zomer loopt door de grot een kolkende smeltrivier die zich een weg baant door het eeuwenoude ijs. Eenmaal terug zijn de honden uitgerust en zullen ze gretig onze weg vervolgen naar Foxdalen, ons einddoel vandaag. Terwijl de hut wordt opgewarmd organiseren we een avondmaal voor de honden. Als het noorderlicht ons niet verleidt om naar buiten te gaan, wordt het een knusse avond in de hut, met eten, een workshop, tot het tijd is om te gaan slapen.

Dag 4: Helvetiadalen – Longyearbyen

We rijden een andere route dan gisteren, opnieuw dwars door de arctische wildernis. Door Helvetiadalen, Bolterdalen, terug richting ons startpunt. Je bent inmiddels dikke maatjes geworden met de huskies, die je meer en meer zult gaan waarderen. In de loop van de middag zijn we terug in Longyearbyen. Vrije tijd voor ons avondmaal, een nieuwe workshop ervoor of erna is mogelijk.