Waar ben je naar op zoek?
Zoeken

Onze visie op teamcommunicatie

  • Elkaars talenten zien
  • Positief bekrachtigen van gewenst gedrag
  • Action learning/vis op tafel
  • Kwetsbaar mogen zijn
  • Mogen leren van elkaar, elkaar laten groeien

Praktijkcasus

Het verbeteren van de communicatie in het team

Een mooi voorbeeld van de effectiviteit van de workshop Verbeteren van communicatie in het team komt uit 2023. In een team (16 medewerkers) werd veel over elkaar gesproken, maar niet met elkaar. Medewerkers spraken zich niet uit naar elkaar en lieten veel zaken onder de oppervlakte, omdat ze bang waren om de ander te kwetsen. Of juist spanning ervaarden in het uitspreken, omdat er mensen hoog in hun emotie zaten. Irritatie, verminderd werkplezier en zelfs het ervaren van eenzaamheid waren de gevolgen.

Tijd voor verbetering!

Tijdens de workshop kregen de medewerkers in twee dagdelen inzicht in hoe (team)communicatie werkt. Iedereen leerde met respect naar de ander te kijken en ontdekte dat het niet moeilijk is om je uit te spreken, als je weet hoe communicatie werkt. Door deze workshop durfde iedereen zich uit te spreken, zonder bang te zijn iemand te kwetsen of onzeker te zijn over de reactie van de ander.

Na de workshop werd in overleggen en ook op de werkvloer verder geoefend in het uitspreken en het communiceren met het team. Met als belangrijkste resultaat een betere werksfeer en meer werkplezier.

Wat levert de workshop op?

De teamcommunicatie verbetert, omdat teamleden leren beter met elkaar communiceren en hierdoor zaken op een makkelijke manier bespreken. Het team krijgt hierdoor meer respect voor elkaar. Ook bevordert het persoonlijke groei, respect en samenwerking in het team. Er ontstaat een beter teamresultaat, meer werkplezier en een grotere succesbeleving.