Positiviteit beweegt!

Teamontwikkeling

Samenwerking team bevorderen

Een goed communicerend en samenwerkend team vormt een belangrijke basis voor het succes en resultaat van een organisatie. Sommige teams zetten topprestaties neer, terwijl andere teams nauwelijks samenwerken en soms zelfs ruziënd uiteenvallen.

Meer teamplezier

Heb je soms het gevoel dat het wat stroef loopt in je team? Wil je graag meer swung en energie in je team, waarbij de samenwerking min of meer vanzelf gaat? En de teamleden met plezier de doelen bereiken? Of wil je dat je team zelfstandiger en pro-actiever gaat werken? Dat ieders persoonlijke kwaliteiten beter worden ingezet en dat de teamleden leren om elkaar feedback te geven en vragen?

Aan de slag met teamontwikkeling

Beter Koersen helpt teams om optimaal samen te werken en te communiceren, om zo betere prestaties te leveren. Afhankelijk van de situatie en veranderwens(en) kiezen we samen passende teaminterventies om het team in optimale flow te krijgen. Hierbij ligt onze focus op het versterken van de positieve krachten en het bespreekbaar maken van ineffectieve patronen, waarbij eigenaarschap en het lerend vermogen wordt aangesproken.

Onze aanpak

De sleutelkenmerken van onze aanpak zijn: participatie, de dialoog voeren, experimenteren, teamleren én reflecteren. Samen met het team gaan we aan de slag, waarbij wij een faciliterende, adviserende of coachende rol aannemen. Onderwerpen waarin wij expertise hebben opgebouwd zijn: vertrouwen, teamvisie en –ambitie; teamprofiel; persoonlijk leiderschap; teamleren; teamprestaties én communicatie.

Lees ook onze blog over teamontwikkeling in 4 smaken!

Teamontwikkeling specialisten

Marcel Pennings

Marcel Pennings. Adviseur. "Ik ga ervan uit dat er al wordt samengewerkt, bekijk wat daarin goed gaat en bouwt dat verder uit. Je kan leren van wat er niet goed gaat maar je kan veel meer leren van wat al goed gaat!"

Mail Marcel
Daniëlla Corijn Beter Koersen

Daniëlla Corijn. Adviseur. "Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen en organisaties te laten schitteren! Mensen en organisaties in beweging brengen zodat de gewenste resultaten bereikt worden. Ik brengt de harde en zachte kant van een organisatie beter met elkaar in verbinding."

Mail Daniëlla
Stel een vraag

Onze aandachtsgebieden:

 • Vertrouwen: Dit aspect gaat over het onderlinge vertrouwen in het team; het vertrouwen in het eigen kunnen en het vertrouwen in de omgeving.
 • Teamvisie: Dit thema beslaat zowel de teammissie (het bestaansrecht) als de visie (de toekomstdroom en achterliggende principes). Het gaat ook over teamspirit: het creëren van een vurige verlangen, energie en balans
 • Teamprofiel: Het teamprofiel gaat o.a. over de kwaliteiten van het team; de samenstelling; kerntaken en rolverdeling en over de systemische plek van het team in de organisatie. Het gaat ook over gedeelde waarden; teampatronen en gedrag.
 • Persoonlijk leiderschap: Dit thema gaat over ieders individuele kwaliteiten, drijfveren, gedrag, overtuigingen, werkwaarden, dillema’s, ontwikkelwensen etc.
 • Teamleren: Teamleren gaat over onderwerpen als: leren samenwerken; de dialoog voeren; reflecteren; onderlinge feedback; teambesluitvorming; het benutten van klantfeedback; creatief denken; continu verbeteren etc.
 • Teamprestaties: Dit thema gaat vooral over de structuurkant. De organisatie rondom het waarmaken en borgen van de teamvisie. Denk hierbij aan onderwerpen als: strategische keuzes; het teamplan; kpi’s, inzicht in teamresultaten etc.
 • Communicatie: Dit gaat o.a. over informatiestromen en interne en externe communicatie. Het gaat over stakeholdermanagement; de positionering en promotie van het team en overlegtafels.
Teamontwikkeling

Onze interventies

 Een greep uit onze interventies voor teamontwikkeling:

Teamontwikkeling_BeterKoersen

Workshops

Alle workshops 7

Klantcases

Alle klantcases 6


Feeback klant op het Team Ambitie Spel (TAS), onderdeel sessie over Teamontwikkeling

Visio breda

Ursela Arends, manager Flexzorg en behandelaren Koninklijke Visio, Breda over het Team Ambitie Spel:

“Wij hebben vorige week met ons management team het Team Ambitie Spel (TAS) gespeeld en hebben dit als heel positief ervaren! Toen we begonnen wisten we niet goed welke kant het op zou gaan maar al gauw zaten we middenin het spel. Marcel Pennings van Beter Koersen begeleidde het goed en wist precies waar hij het over had.”

Wie staat waar
“Door de pionnetjes werd snel inzichtelijk hoe ieder tegen het functioneren van ons team aankijkt.
Vooral omdat onze pionnen op sommige punten uit elkaar stonden kwamen er mooie dingen uit, we gingen direct hierover met elkaar in gesprek.
Wie staat waar en waarom kijken we op sommige punten anders naar ons team?”

Beoogde zelfstandigheid
“Als management team heel belangrijk want we moeten eerst goed naar onszelf kijken, voordat we de beoogde zelfstandigheid in onze organisatie verder kunnen uitdragen. De actiekaartjes van de laatste ronde hebben we direct gefotografeerd en hebben we als agenda voor de middag van onze heidag gebruikt. Daar hebben we bepaald waar we mee aan de slag gaan en wat we later gaan oppakken.”

Verbeterpunten scherp krijgen
“We hebben het als werkvorm gelijk nabesproken, Het was een leuke manier om met elkaar bezig te zijn en de verbeterpunten scherp te krijgen. Je kijkt allemaal naar hetzelfde bord op tafel waar je rond omheen zit. Veel beter dan een bla-bla verhaal, waar veel minder uit komt. We gaan de komende tijd uittesten of deze vorm ook gaat werken bij de diverse teams in onze organisatie!”

Ursela Arends, manager Flexzorg en behandelaren Koninklijke Visio, Breda
I: Visio.org

Nieuwsgierig geworden? Bekijk het Team Ambitie Spel

Op de hoogte blijven, vragen of sparren?

 
 
>Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief
 

>Neem contact met ons op!
Beter Koersen Ploeg
×
Bert Koersem: lachend leiderschapstheater

Nieuwsbrief + kortingscode € 10,- Managementboek

Bert Koersem en het lachend leiderschap

Ook Positief Koersen met je organisatie? Laat je inspireren!

  ×

  Neem contact op