Tweede Winterclass zelfsturende teams

Winterclass Zelfsturende teams

Kennis opdoen en ervaringen uitwisselen rondom zelfsturing

Ben jij een leergierige (sr.) manager, teamcoach, procesbegeleider, adviseur of HR business partner? En heb jij een rol in de ontwikkeling van teams naar (meer) zelfsturing? Dan is de Winterclass ‘Begeleiding Zelfsturende Teams’ zeker iets voor jou!

Mensgerichte zelfsturingsprincipes

Veel organisaties maken de omslag naar een vorm van zelfsturing. Een manier van werken, waarbij verantwoordelijkheden en bevoegdheden lager in de organisatie komen te liggen. Ook verschuift de focus van individuele prestaties naar teamwerk.
Concepten, die gebaseerd zijn op zelfsturingsprincipes zijn:

  • High Performance Organisaties
  • Holacratieën
  • Lerende Organisaties
  • Agile Organisaties
  • Zelfsturende Organisaties

Deze concepten zijn allemaal organisatievormen, waarbij de focus ligt op mensgericht werken. Het resultaat is doorgaans een versterking van de klantfocus, de bedrijfsresultaten én het werkgeluk.

Leren van en met elkaar

Het concept ‘Zelfsturende Teams’ is redelijk complex en heeft veel lagen. Daar komt bij dat de weg ernaartoe erg contextgevoelig is. Er bestaat niet zoiets als een vast stappenplan, dat succes garandeert. Voor iedere organisatie is het zoeken, experimenteren en leren. Een dergelijk veranderproces begeleiden of doormaken is daarom geen ‘koud kunstje’. Het helpt als je op de hoogte bent van de nieuwste inzichten en kunt klankborden met gelijkgestemden.

Afgelopen jaar heeft Beter Koersen ploeglid Alice Onderstal onderzoek gedaan naar het begeleiden van Zelfsturende Teams. Dit heeft geleid tot boeiende inzichten en een praktisch verandermodel, dat handvatten biedt aan facilitators. Tijdens de Winterclass doet Alice een aantal interessante ontdekkingen uit de doeken. Nieuwsgierig naar dit onderzoek Zelfsturende teams van Alice?

Lees haar artikel en vraag de gratis Whitepaper aan!

Nieuwe (winter)classes Zelfsturing!

In januari en februari 2018 organiseerde Beter Koersen twee innoverende Winterclass rondom Zelfsturing en Teamcoaching. Samen met collega managers en begeleiders werd de verdieping opgezocht rondom het thema ‘Zelfsturende Teams’. Op een interactieve manier werden onderzoeksresultaten gedeeld en ervaringen uitgewisseld. Met als insteek: Meet People, Learn More en Have Fun. Wegens succes gaan we zeker in de komende winter in de herhaling!

Interesse? Mail ons en blijf op de hoogte van ons aanbod door je aan te melden op onze nieuwsbrief

Wat levert het op?

Middels de Winterclass kun je jouw kennis rondom zelfsturende teams een krachtige impuls geven. In een positieve, stimulerende omgeving doe je kennis op uit (empirisch) onderzoek en wissel je ervaringen uit. Dit geeft nieuwe inzichten, ideeën en inspiratie.
Daarnaast kun je interessante sparringpartners en ervaringsdeskundigen ontmoeten. Na afloop heb je:

  • Meer inzichten ontwikkeld in deze populaire organische manier van denken en werken
  • Ervaringen uitgewisseld over dit onderwerp
  • Geleerd van anderen
  • Plezier gehad en je netwerk uitgebreid
  • Zelf ervaren wat zelfsturing met je kan doen in een ‘Action Learning Groepsopdracht’.

Feedback deelnemer Winterclass

We hebben voor onze organisatie van 40 personen een dag laten begeleiden door Alice en Jet van Beter Koersen. We ontwikkelen ons naar een zelfsturende organisatie en hadden behoefte om met elkaar stil te staan bij veel facetten die bij zelfsturing komen kijken. Vooraf werden afgevaardigden betrokken bij de voorbereiding. Wij zijn uitermate tevreden over de dag; teambuilding, action learning rondom zelfsturing en het vaststellen van de ontwikkeldoelen zijn op energieke en afwisselende wijze aan bod geweest. Het was top georganiseerd!

Alexander Fraikin, Centiv

Praktische informatie

Naam *

Adres *

Postcode *

Plaats *

Telefoonnummer *

e-mailadres *

Facturatie aan werkgever? *
JANEE

Naam werkgever

Je bericht