Waar ben je naar op zoek?
Zoeken
Leiderschap Teambuilding Zelfsturing

Maak kennis met ‘Sjoerd’: teammanager, sportief aangelegd, dol op fietsen én zijn collega’s. En zij óók op hem. Zoals het in elke samenwerking gaat hebben Sjoerd en z’n team uiteraard weleens discussies. Dat is gezond en werkt als een goede voedingsbodem.

Uiteraard zijn onze ‘baas’ Sjoerd en zijn teamgenoot op de foto ‘modellen’ en dus fictief… Toch staan ze niet voor niets ‘model’ voor onze ‘Beter Gedrag’ aanpak.

Hoe teamleider Sjoerd een leuke baas werd

We werken met vele teammanagers (M/V) als Sjoerd en z’n team samen. Teammanagers als Sjoerd komen steeds vaker bij ons binnen met een vraag over zelfsturende teams. Daar draaien ze al een tijdje mee, maar ze lopen best wel tegen wat zaken aan. Wat doe je bijvoorbeeld als je zoveel verschillende meningen binnen je team hebt? En hoe stuur je die dan op een goede manier aan? Ze willen ook gewoon een leuke baas (leider) zijn. Maar wel gepaste afstand houden. Pfff, valt niet mee hè Sjoerd?!

Vertrouwen en zelf sturen

In deze veranderende tijdsgeest worden hoge eisen gesteld aan organisaties en teams. Ook aan teamleiders zoals Sjoerd. Daarom gaan wij in onze interventies met ‘Sjoerds’ op zoek naar een organisatievorm waar jullie voor de klant én de medewerker het verschil maken. Waar medewerkers elkaar ‘voeden’ en meer werkplezier ervaren. Waar vertrouwen in plaats van controle heerst en professionals de ruimte krijgen voor zelfsturing.

Help, ik MAG mijn baas!

Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd hoe het verhaal met Sjoerd en z’n teamgenoot afloopt. Werd hij baas van het jaar met zijn nieuwe aanpak? Ach nee, dat concept bestaat gelukkig al lang niet meer! Sjoerd en zijn team hebben een nieuwe koers gezet. Sjoerd stuurt in zijn persoonlijk leiderschap nu op 2 routes: de harde ‘bedrijfskundige’ kant als ook de zachte ‘gedrags- en bewustzijnskant’ van zijn medewerkers: het totaalconcept. En, ja, dat maakt hem enigszins geliefd bij zijn teamleden, met gepaste afstand, dat dan weer wel!

En ze werkten nog lang en gelukkig…

Als organisatie ontwikkelaars willen we heel graag dat organisaties en de mensen die daar samenwerken gelukkig zijn met elkaar. En daardoor succesvol. Daarom sturen we met onze interventies bij de teams o.a. op meer Werkgeluk aan. Want alleen aandacht voor zowel het vormgeven van de organisatie als het bewustzijn van haar medewerkers(tevredenheid), leidt tot succes en ontwikkeling. Dan worden plannen ook daadwerkelijk uitgevoerd. En wordt niet gevlucht in het blíjven bouwen van nieuwe structuren en procedures.
En ze werkten nog lang en… gelukkig? Met een beetje extra aandacht wel! ‘The End’.

Persoonlijk leiderschap, Zelfsturing, Teamontwikkeling, Werkgeluk

Is het verhaal van Sjoerd en zijn team herkenbaar? Welke keuzes gaan jullie de komende tijd met je team of organisatie maken?
Bekijk onze workshops en interventies bij onze Specialisaties Persoonlijk Leiderschap, Zelfsturing of Teamontwikkeling of Werkgeluk  dan eens.

Of neem contact op met Patrick Steggerda om te sparren over de mogelijkheden voor jouw team of organisatie!

Meld je aan voor de Koersflits!
Verzend