Positiviteit beweegt!

Energie Pakket Teams

Succesvol de (thuiswerk)afstand met je team overbruggen

We werken veelal vanuit huis en Teamen of Zoomen ons suf. Hierdoor leren we het online verbinden ‘on the job’ en gaat het gewone werk ondertussen door. Als leidinggevende van een team wil je graag blijven sturen, aandacht en verbinding borgen om de energie hoog te houden. Zodat het team zich ook in deze situatie kan blijven ontwikkelen. Maar hoe doe je dat? Hoe voorkom je dat je team digitale lopende band medewerkers worden? Of Zoombies…

Online leidinggeven

Ook wij hebben noodgedwongen fysieke afstand en het vele thuiswerken met onze Beter Koersen ploeg en klanten ervaren. Mede hierdoor ontwikkelden we het ENERGIE PAKKET TEAMS met Team Ontwikkeling als belangrijkste uitgangspunt. Zo kunnen teams toch op een goede manier verbonden blijven!

Online Team Ontwikkeling

Voor wie: teamleiders en directies

Het ENERGIE PAKKET TEAMS is geschikt voor teamleiders en hun team (8-12 personen) en directies met hun team die de verbinding met hun vaak thuiswerkende collega’s willen blijven waarborgen en ontwikkelen. Ook als je wel regelmatig met elkaar bij je bedrijf of organisatie werkt, geeft het pakket concrete handvatten voor een duurzame teamontwikkeling.

Interactieve werkvormen

Voor deze interventies gebruiken we verschillende interactieve werkvormen die plezierig zijn, als bijdragen aan de onderlinge persoonlijke band en ook actuele organisatie-thema’s behandelen. Je kan daarbij denken aan een biografie wandeling, marshmallow challenge, wall-of-fame of een serious playmobile-game. We leggen graag uit wat deze werkvormen inhouden!


Sociale verbondenheid vanuit Lencioni

Aan de basis van deze werkvormen ligt het ‘Gedachtengoed van Lencioni’.
Door middel van de Piramide van Lencioni (zie afbeelding) brengen we de vijf belangrijkste valkuilen van jullie team in kaart, waardoor er doelgericht gewerkt kan worden naar een effectief team waar •Echt Contact •Teamwork en •Teamspirit en •Werkgeluk
centraal staan.

5 kwaliteiten van Lencioni heeft zich vooral verdiept in de werking van teams en 5 voorwaarden beschreven waaraan een echt team voldoet. Iedere organisatie in Nederland vindt het aspect teamwork belangrijk. Maar in de praktijk functioneren 80% van de teams niet of onvoldoende.

Pyramide van Lencioni

5 frustraties van Teamwork_Lencioni_boek

Voorbeeldgedrag van leidinggevenden

Lencioni beschrijft de ingrediënten die nodig zijn voor echt teamwork. In een pyramide geeft hij de 5 kwaliteiten helder en praktisch weer. Vooral het voorbeeldgedrag van de leidinggevenden is essentieel voor het creëren een echt team.

Boek: 5 frustraties van teamwork

Wil je vooraf aan de workshop al meer weten rondom het onderwerp Teamwork? Dan adviseren we je het Boek: ‘De 5 frustraties van teamwork – Hoe zorg je ervoor dat samenwerken leuk blijft’ van Patrick Lencioni te lezen. Via deze link te koop!
N.b: van ieder gekocht boek gaat 12% naar een zelfgekozen Goed Doel!


Aan de slag: meekijken in de praktijk

Door middel van teamsessies, off- en online meekijken in de praktijk en een rendementsmeting gaan we samen aan de slag om concreet te werken aan de verbondenheid met je team omtrent:
• Positieve aandacht voor mens & organisatie (écht contact)
• FUN & resultaat (teamwork – & spirit)
• Voor Hard & Hardnekkig (gedrag)
• Buiten de gebaande paden (lef & positiviteit)

Het resultaat

Na het werken aan meer verbondenheid en contact ga je samen met je team merken dat jullie samen bewust én onbewust toegewerkt hebben naar het doel van deze exercitie:
• Een betrokken Team
• Mensen kennen elkaar beter
• Collega’s weten elkaar (online) beter te vinden
• Er wordt beter samengewerkt
• Het werkplezier neemt toe
• Het team haalt betere resultaten

>>Meer weten over Teamontwikkeling? Bekijk onze Specialisatie Teamontwikkeling dan eens! <<

DOWNLOAD FACTSHEET ENERGIE PAKKET TEAMS

Download de informatie van het Energiepakket Teams
×

  Hartelijk dank voor uw interesse

  Als je het onderstaande formulier invult krijg je daarna een mail met een downloadlink.


  Investering & aanmelden

  Een eerste verkennend gesprek wijst uit wat er nodig is. Gemiddeld bestaat het Online Team Ontwikkel traject uit de intake, drie teamtrainingen, twee keer bijwonen van een teamvergadering en een opbrengst analyse. De investering bedraagt, afhankelijk van het aantal personen (en inherent daaraan het aantal trainers) €12.000,-. De online vragenlijst worden gratis verstrekt.

  Energie Pakket Teams afnemen?

  Geïnteresseerd in een ENERGIE PAKKET TEAMS? Meld je aan via het onderstaande aanmeldformulier dan sturen we je vrijblijvend meer achtergrondinformatie en een prijspakket toe!

  Worskhopleiders TEAMS

  De specialisten en workshopleiders van deze Workshop Online Team Ontwikkeling zijn Hessiëlle Kerkhoff en Guido Boosten.

  Meer weten? Neem contact met ons op!

  Ja, ik wil meer informatie over de Energie Pakket Teams!

   ×
   Bert Koersem: lachend leiderschapstheater

   Nieuwsbrief + kortingscode € 10,- Managementboek

   Bert Koersem en het lachend leiderschap

   Ook Positief Koersen met je organisatie? Laat je inspireren!

    ×

    Neem contact op